Ο καναπές είναι το πιο κεντρικό έπιπλο του σαλονιού που τραβάει την προσοχή. Για το λόγο αυτό η επιλογή του πρέπει να είναι προσεκτική. Δεν αρκεί λοιπόν να διαλέγουμε απλά έναν καναπέ που μας αρέσει. Πρέπει πρώτα να ακολουθήσεις κάποια στάδια ώστε να μπορέσεις να επιλέξεις τον τέλειο καναπέ!

Αν θέλεις λοιπόν έναν καναπέ που θα ταιριάζει τέλεια στο χώρο σου και θα τον αναβαθμίσει τότε πρέπει να σκεφτείς καλά την επιλογή.

Δες tips για να διαλέξεις τον τέλειο καναπέ για το σαλόνι!

1. Πρώτα υπολόγισε το μέγεθος

 

Μπορεί να έχεις βρει έναν τέλειο αισθητικά καναπέ αλλά αν οι διαστάσεις του δεν είναι αυτές που ταιριάζουν στο χώρο σου τότε η επιλογή δεν είναι σωστή. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να υπολογίσεις το μέγεθος του καναπέ που ταιριάζει στο σαλόνι σου. Επίσης, υπολογίζοντας τις διαστάσεις πρέπει να λάβεις υπόψιν αν θέλεις να βάλεις άλλα έπιπλα στο χώρο, όπως μια πολυθρόνα, ένα πουφ ή ένα βοηθητικό τραπεζάκι.

  Δείτε ένα ξεχωριστό σπίτι που συνδυάζει το μοντέρνο ρουστίκ ύφος με το κλασικό σε απόλυτη ισορροπία

2. Αποφάσισε που θα τοποθετηθεί στο χώρο

 

Η επόμενη απόφαση που έχεις να πάρεις για να επιλέξεις τον καταλληλότερο καναπέ είναι ο προσανατολισμός που θα πάρει στο χώρο σου. Το που θα μπει ο καναπές στο σαλόνι βέβαια αντικατοπτρίζει και τη δική σου καθημερινότητα. Αν δηλαδή σου αρέσει να βλέπεις τη θέα από το παράθυρο τότε ο καναπές πρέπει να βλέπει προς τα εκεί. Αν πάλι περνάς ώρες μπροστά από την τηλεόραση τότε πρέπει να τοποθετηθεί απέναντί της.

3. Διάλεξε το σχήμα του καναπέ

 

Το σχήμα του καναπέ είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη σωστή επιλογή. Αυτό που έχει σημασία είναι αφενός τι σου αρέσει και αφετέρου τι χωράει στο σαλόνι. Αν λοιπόν συνηθίζεις να μαζεύεις κόσμο στο σπίτι, δεν έχεις άλλα έπιπλα για να κάθεστε και ο χώρος σου είναι ανοιχτός τότε διάλεξε έναν γωνιακό καναπέ σε σχήμα L ή σε σχήμα Π αν χωράει στο χώρο σου. Αν έχεις πολυθρόνες και σκαμπό στο χώρο τότε ένας διθέσιος ή τριθέσιος καναπές πιθανό να σου αρκεί.

  Χειμερινή διακόσμηση: 31 εντυπωσιακές και κομψές ιδέες για να ενσωματώσετε το ασημί χρώμα στο σπίτι σας

4. Βρες το ύφασμα που σου ταιριάζει

 

Οι επιλογές που έχεις σε ύφασμα καναπέ είναι πολλές και η επιλογή πρέπει να βασιστεί στο στυλ διακόσμησης που έχεις επιλέξει αλλά και τη χρήση που κάνεις στον καναπέ. Αν για παράδειγμα περνάς πολλές ώρες στον καναπέ τότε θέλεις ένα ανθεκτικό ύφασμα, όπως το βαμβάκι ή το λινό. Αν θέλεις να δώσεις μια πολυτελή εικόνα στο χώρο τότε το δέρμα ή το βελούδο είναι οι πιο ταιριαστές επιλογές.

5. Αποφάσισε το χρώμα

 

Η τελική απόφαση σχετικά με τον καναπέ λογικά θα είναι το χρώμα του. Αν σου αρέσουν οι γήινοι τόνοι ή αν το υπόλοιπο σαλόνι έχει έντονο χρώμα τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα ουδέτερο χρώμα καναπέ. Αν όμως θέλεις με τον καναπέ σου να δώσεις χρώμα και το σαλόνι να αποκτήσει ένα σήμα κατατεθέν τότε τόλμησε ένα έντονο χρώμα, όπως κίτρινο ή κόκκινο.

ΠΗΓΗ