Μην χασετε

5 συμβουλές για να δημιουργήσετε την πιο όμορφη τραπεζαρία

Με τις πολυάσχολες ζωές μας και τον λιγοστό χρόνο που έχουμε στην καθημερινότητά μας, τα οικογενειακά γεύματα γίνονται όλο και πιο σπάνια. Αλλά το να τρώμε μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς μας φέρνει πάντα πιο κοντά. Γι’ αυτό φτιάξτε έναν όμορφο χώρο, στον οποίο θα ανυπομονείτε να μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι! Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Διαβάστε παρακάτω τις 5 συμβουλές που συγκεντρώσαμε για εσάς και ετοιμαστείτε για ατελείωτα γεύματα!

 

από τη Σοφία Κροκιδά

1. Επενδύστε σε μια τραπεζαρία που σας ταιριάζει

Ναι, ένα ωραίο τραπέζι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σκεφτείτε ότι είναι ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο θα δημιουργήσετε και όλα τα υπόλοιπα.

Advertisements

Επιλέξτε ένα έπιπλο που ταιριάζει τόσο με τον χώρο σας όσο και με τον τρόπο που τρώτε ως οικογένεια. Ένα μακρόστενο τραπέζι είναι ιδανικό, αν σας αρέσει να διοργανώνετε συχνά τραπέζια για τους αγαπημένους σας.

Ένα μακρόστενο τραπέζι είναι ιδανικό, αν σας αρέσει να διοργανώνετε συχνά τραπέζια για τους αγαπημένους σας // Ο μπουφές είναι ιδανικός για να αποθηκεύετε τα σερβίτσια σας, ώστε να στρώνετε απευθείας το τραπέζι

 

Ένα χαμηλό ή στρογγυλό τραπέζι είναι ιδανικό για τα καθημερινά σας γεύματα ή αν έχετε μικρό χώρο. Ένα τραπέζι από ξύλο είναι ιδανικό, αν έχετε μικρά παιδιά και καθαρίζεται εύκολα. Και ένα γυάλινο τραπέζι είναι επίσης τέλειο για μικρούς χώρους.

Βρείτε καρέκλες που και ταιριάζουν στο στιλ σας αλλά και να είναι τόσο άνετες, ώστε να μην θέλει κάποιος να σηκωθεί από το τραπέζι!

2. Επιλέξτε άνετες καρέκλες

Το κλειδί για κάθε επιτυχημένη τραπεζαρία είναι να έχει άνετα καθίσματα. Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε έναν χώρο, όπου θα τρώτε και θα περνάτε όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας δεν πρέπει να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Advertisements

Βρείτε καρέκλες που και ταιριάζουν στο στιλ σας αλλά και είναι τόσο άνετες, ώστε να μην θέλει κάποιος να σηκωθεί από το τραπέζι! Μην ανησυχείτε, αν δεν είναι όλες οι καρέκλες ίδιες. Αυτό θα δώσει έναν μοντέρνο και ιδιαίτερο αέρα στην τραπεζαρία σας.

Μην ανησυχείτε, αν δεν είναι όλες οι καρέκλες ίδιες! Αυτό θα δώσει έναν μοντέρνο και ιδιαίτερο αέρα στην τραπεζαρία σας!

3. Αξιοποιήστε κάθε χώρο αποθήκευσης

Αν θέλετε μια τραπεζαρία ζεστή που θα σας προκαλεί να μαζεύεστε οικογενειακώς αξιοποιήστε όλο τον χώρο του δωματίου προσθέτοντας έναν μπουφέ που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Ένα τέτοιο έπιπλο είναι ιδανικό για να αποθηκεύετε τα σερβίτσια σας, ώστε να στρώνετε απευθείας το τραπέζι, όπως επίσης και κάθε κουζινικό που δεν χωράει στην κουζίνα. Μπορεί επίσης να μετατραπεί σε μπουφέ ή μπαρ ανάλογα με την περίσταση.

Τολμήστε ακόμη και έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο στον χώρο της κουζίνας

4. Δώστε το στίγμα σας

Το ντεκόρ της τραπεζαρίας είναι ιδιαίτερο σημαντικό. Και μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Βάλτε μια ταπετσαρία που σας εκφράζει ή ένα ιδιαίτερο φωτιστικό. Όχι μόνο θα γίνει πιο όμορφος ο χώρος αλλά θα εντυπωσιάσει και τους καλεσμένους σας!

Advertisements
Αν ο χώρος είναι πιο μικρός, προτιμήστε στρογγυλό τραπέζι. Δώστε έμφαση στην επιλογή του φωτιστικού που δίνει το στίγμα στον χώρο

5. Καθορίστε την ατμόσφαιρα

Τι κοινό έχουν όλα τα καλά εστιατόρια; Ατμόσφαιρα! Μια εμπειρία που περιλαμβάνει όλες σας τις αισθήσεις και σας βάζει στην κατάλληλη διάθεση.
Πειραματιστείτε με την ένταση των φώτων και προσθέστε κεριά και λουλούδια. Δίνουν αυτό το κάτι που θα κάνει τους φίλους και τους συγγενείς σας να μη θέλουν να σηκωθούν από το τραπέζι σας!

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα! Λουλούδια, κεριά και όμορφα σερβίτσια ανοίγουν την όρεξη και δημιουργούν όμορφες συνθήκες ώστε κανείς να μην θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα