Δεν είναι σπάνια περίπτωση να επιλέξουμε έναν εγωιστικό σύντροφο επειδή λαχταράμε τόσο πολύ την οικειότητα , που είμαστε διατεθειμένες να κάνουμε σοβαρές συναισθηματικές υποχωρήσεις. Οι ψυχολόγοι προειδοποιούν ότι οι μονόπλευρες σχέσεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία ενός ατόμου. Εάν η εσωτερική σου φωνή, σου δίνει προειδοποιητικά σημάδια, πρέπει να σταματήσεις και να αξιολογήσεις κριτικά τη σχέση σου.

Advertisements

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγάπη πρέπει να είναι αμφίδρομη και για αυτόν τον λόγο έχουμε ετοιμάσει μια λίστα προειδοποιητικών ενδείξεων, ότι ο σύντροφός σου δεν επενδύει τόσο στη σχέση σας όσο εσύ.

Πάντα ξεκινάς σχέδια και για τους δύο σας

Εάν δεν του στείλεις SMS ή δεν τον πάρεις τηλέφωνο, μπορεί να περάσουν πολλές ημέρες χωρίς επαφή. Και ακόμη και τότε, το μόνο που λαμβάνεις είναι ψυχρές απαντήσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να τους αποσπάς από κάτι σημαντικό. Επιπλέον, σχεδιάζεις κάθε ραντεβού έχοντας το άγχος αν θα διασκεδάσει, γιατί αισθάνεσαι ότι το να είναι μαζί σου δεν του είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι ότι αξίζεις να αγαπιέσαι όπως αγαπάς τον σύντροφό σου και δεν πρέπει να ξεχνάς την αξία σου.

Νιώθεις ότι δεν ξέρεις πραγματικά τον σύντροφό σου

Δεν ανοίγεται ποτέ για το παρελθόν του ή δεν σας ζητάει συμβουλές μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Οι συζητήσεις σας είναι συνήθως πολύ επιφανειακές και μοιάζουν με αυτές που μπορεί να έχεις με μια απλή γνωριμία. Λοιπόν, πώς σκοπεύεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αυτό το άτομο εάν δεν γνωρίζεις τον πραγματικό του χαρακτήρα;

Φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου

Αισθάνεσαι συχνά ότι δεν μπορείς να μοιραστείς προβλήματα με τον σύντροφό σου και ότι υποδύεσαι πάντα κάποιο ρόλο; Πιθανότατα έχεις προσαρμόσει την προσωπικότητά σου και τη διάθεσή σου σε αυτό που του αρέσει. Δεν αισθάνεσαι άνετα να είσαι λυπημένη ή ευάλωτη κοντά του επειδή θα ενοχληθεί αμέσως και θα σου πει να το «ξεπεράσεις». Θυμήσου, δεν του αξίζει να είσαι στα καλύτερά σου, εάν δεν είναι εκεί για τα χειρότερα σου.

Advertisements

Βάζεις τις ανάγκες του πάνω από τις δικές σου

Όταν είστε μαζί, κάνεις μόνο ότι θέλει. Διαλέγει τις ταινίες, τα εστιατόρια και δεν ενδιαφέρεται για τα ενδιαφέροντά σου. Με τον καιρό, αρχίζεις να υιοθετείς την προσωπικότητά του και πείθεις τον εαυτό σου ότι σου αρέσει ότι θέλει να κάνει μαζί σου . Όχι! Εάν ένα άτομο σε αγαπά πραγματικά, θέλει να υποστηρίζει τα χόμπι σου και να κάνει τα πράγματα που απολαμβάνεις χωρίς να το ονομάζει «συμβιβασμό».

Βρίσκεις πάντα δικαιολογίες γι ‘αυτόν

Συχνά αισθάνεσαι άβολα για τη συμπεριφορά του συντρόφου σου μπροστά στους φίλους ή την οικογένειά σου; Έχεις πει ποτέ, «Ω, έχει κακή διάθεση σήμερα» ή κάτι τέτοιο; Είναι πιθανό να βλέπεις την αληθινή αντανάκλαση του συντρόφου σου στα μάτια των ανθρώπων που είναι κοντά σου. Νομίζεις ότι αισθάνονται άσχημα για σένα, οπότε θέλεις να τους αποδείξεις ότι κάνουν λάθος. Αλλά γιατί νιώθεις έτσι; Δοκίμασε να μιλήσεις με τους φίλους σου καθώς μερικές φορές μια εξωτερική γνώμη μπορεί να σε βάλει στο σωστό δρόμο.

ΠΗΓΉ

 

 

Advertisements
Advertisements