Η οδοντόκρεμα, εκτός από απαραίτητο αντικείμενο για τον καθαρισμό των δοντιών μας, είναι χρήσιμη και για το τρίψιμο των δύσκολων λεκέδων, χωρίς ωστόσο να φθείρει τις ευαίσθητες επιφάνειες των εκάστοτε αντικειμένων.

Advertisements

 

Δες παρακάτω όσα μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα:

Ασημικά και κοσμήματα

 

Μπορείς να γυαλίσεις τα ασημένια σκεύη του σπιτιού σου και τα κοσμήματά σου τρίβοντας ελαφρά το κάθε αντικείμενο με μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Άφησε την οδοντόκρεμα να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε και στέγνωσε εντελώς.

Advertisements

 

Λευκά δερμάτινα sneakers

Καθάρισε τα λευκά δερμάτινα sneakers σου αναμειγνύοντας μία κουταλιά της σούπας λευκή οδοντόκρεμα, μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μία κουταλιά της σούπας νερό για να δημιουργήσεις μία πάστα. Με μία μαλακή οδοντόβουρτσα, εφάρμοσε την πάστα στους λεκέδες τρίβοντας ελαφρά με κυκλικές κινήσεις. Σκούπισε με ένα βρεγμένο πανί και άφησε τα sneakers σου να στεγνώσουν.

 

Τον νιπτήρα

Με ένα βρεγμένο σφουγγάρι, τρίψε λευκή οδοντόκρεμα με κυκλικές κινήσεις σε όλο τον νιπτήρα και ξέπλυνε προσεκτικά.

 

Advertisements

Το σίδερο

Αν η πλάκα του σίδερου σου χρειάζεται καθάρισμα, τρίψε την οδοντόκρεμα στην πλάκα και έπειτα σκούπισε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί. Για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει μείνει ίχνος οδοντόκρεμας, σιδέρωσε ένα παλιό ύφασμα πριν ξεκινήσεις να σιδερώνεις τα ρούχα σου.

 

Βρύσες και χερούλια

Γυάλισε τις βρύσες και τα χερούλια χρησιμοποιώντας μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και ένα καθαρό πανί. Όταν την σκουπίσεις, θα δεις τα αποτελέσματα.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements