Μην χασετε

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν οργανώνετε το σπίτι σας

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν – άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο – τι πρέπει να κάνουν όταν καθαρίζουν και οργανώνουν το σπίτι τους. Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε μπορείτε να ανατρέξετε στην κατηγορία Tips και θα βρείτε πολλές συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες. Αναρωτηθήκατε, ωστόσο, ποτέ ποια είναι τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε;

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν οργανώνετε το σπίτι σας έτσι ώστε το καθάρισμά σας να είναι αποδοτικό, γρήγορο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

 

Πρώτα οργανωθείτε, μετά ψωνίστε

Μην αγοράσετε οποιοδήποτε καλάθι, κουτί κλπ που προορίζεται για την αποθήκευση των πραγμάτων σας πριν ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να αποθηκεύσετε. Τα αποθηκευτικά μέσα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν χωράνε στον χώρο που έχετε, όταν αποθηκεύετε σε αυτά πράγματα που θέλετε να κρατήσετε (και όχι να πετάξετε) και όταν είναι λειτουργικά για τον χώρο σας.

Advertisements
Μην αγοράσετε οποιοδήποτε καλάθι, κουτί κλπ πριν ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να αποθηκεύσετε.

Μην κάνετε περισσότερα απ’ όσα μπορείτε

Είναι λάθος να πείτε ότι την Χ μέρα θα οργανώσετε ολόκληρο το σπίτι σας. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν την ενέργεια να καθαρίζουν και να οργανώνουν έναν χώρο για 8 ώρες συνεχόμενα. Το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσετε να απογοητεύεστε και δεν θα είστε αρκετά λειτουργικοί καθώς περνάει η μέρα. Καλύτερα να αφιερώνετε 2-3 ώρες κάθε μέρα για περισσότερες μέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε το κίνητρό σας και δεν θα εξουθενωθείτε.

 

Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν την ενέργεια να καθαρίζουν και να οργανώνουν έναν χώρο για 8 ώρες συνεχόμενα.

Ολοκληρώνετε το κάθε πράγμα

Καθώς βάζετε τα πράγματα σε τάξη θα χρειαστεί να τα χωρίσετε σε κατηγορίες (τι θα πετάξετε, τι θα χαρίσετε, τι θα αποθηκεύσετε κλπ). Το σημαντικό είναι πως όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε με ένα από αυτά να το τελειώσετε πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Αν, για παράδειγμα, μαζέψετε πράγματα για ανακύκλωση μην τα αφήσετε σε τσάντες – πηγαίνετέ τα στην ανακύκλωση εκείνη τη στιγμή και μετά προχωρήστε στο επόμενο πράγμα.

Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε με ένα από αυτά να το τελειώσετε πριν προχωρήσετε στο επόμενο.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα

Μην νομίζετε πως όταν τελειώσετε με την οργάνωση του σπιτιού… τελειώσατε γενικώς. Τον επόμενο μήνα θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε το σπίτι σας. Συνειδητοποιήστε πως παρόλο που δημιουργήσατε έναν νέο και αποτελεσματικό χώρο δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος για να διατηρηθεί. Οπότε δεν χρειάζεται να νιώθετε πως δεν τα καταφέρατε καλά επειδή θα χρειαστεί να τον οργανώσετε και πάλι. Μπορείτε απλά να είστε χαρούμενοι που το καινούργιο «σύστημα» δουλεύει καλύτερα από το παλιό.

Advertisements

 

Τον επόμενο μήνα θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε το σπίτι σας.

Το «αρκετά καλό» είναι… αρκετό

Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν ντουλάπες και συρτάρια που μοιάζουν με αυτά που βλέπουμε στα περιοδικά. Φυσικά μπορείτε να το πετύχετε, αλλά για λίγο. Τα σπίτια κατοικούνται από ανθρώπους και όχι από απόλυτα οργανωμένα όντα που έχουν τοποθετηθεί σε απόλυτα οργανωμένους χώρους για να φωτογραφηθούν. Αν η τελειότητα είναι ο στόχος σας τότε το πιθανότερο είναι πως θα απογοητευτείτε. Βάλτε, λοιπόν, ως στόχο να ζείτε σε έναν χώρο που λειτουργεί για εσάς και τις ανάγκες σας. Αυτό είναι άλλωστε η επιτυχία.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα