Σε πολλά σπίτια στο χρονικό διάστημα μεταξύ πρωινού ξυπνήματος και αναχώρησης του καθενός για την δουλειά του, επικρατεί ένα μικρό χάος! Το αποτέλεσμα είναι τίποτα να μην γίνεται σωστά και στην ώρα του και όλοι να φεύγουν από το σπίτι εκνευρισμένοι. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως ήρθε η ώρα να βάλετε τα πράγματα σε μία σειρά; Δείτε πώς:

Δημιουργήστε ένα επιτοίχιο ημερολόγιο πρόγραμμα

aab0651451

Σε αυτό θα καταγράφετε, θα καρφιτσώνετε, θα σημειώνετε, θα κολλάτε ή θα αποθηκεύετε –ανάλογα με τη μορφή που θα αποφασίσετε να του δώσετε- όλες τις σημαντικές καθημερινές σας υποχρειώσεις: Τις σχολικές εργασίες των παιδιών που πρέπει να θυμηθούν να πάρουν μαζί τους ή το πότε έχουν εκδρομή, το πότε πρέπει να πληρωθούν λογαριασμοί, τι δραστηριότητες έχουν τα παιδιά το απόγευμα κ.ο.κ. Εκεί θα φυλάτε τα γράμματα της δασκάλας από το σχολείο, τις προσκλήσεις σε πάρτυ συμμαθητών, ενώ μπορείτε να αφήνετε τα κλειδιά και τα κινητά σας, για να ξέρετε ότι πάντα είναι εκεί.

  3 έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσεις τη σήτα σου πεντακάθαρη

Μια θέση για τη σάκα

1

Μερικοί γονείς έχουν φτιάξει ειδικές κρεμάστρες σε κάποιο σημείο του σπιτιού για να κρεμούν τα παιδιά τις σχολικές τους σάκες και να μην τις ψάχνουν τα πρωινά. Έτσι τις γεμίζουν πιο εύκολα τα παιδιά κάθε πρωί, ενώ έχουν την πλήρη ευθύνη των πραγμάτων τους. Μάλιστα, πάνω από τον κάθε γάντζο μπορείτε να κολλήσετε και το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθημάτων των παιδιών, προκειμένου να ελέγχουν κάθε μέρα ότι έχουν βάλει στη σάκα τα σωστά βιβλία.

Στρώστε τραπέζι από το προηγούμενο βράδυ

breakfast

Για να μην καθυστερείτε τα πρωινά ετοιμάζοντας το τραπέζι για να φάει η οικογένεια, έχετέ το έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ, ώστε το πρωί να μην καθυστερεί κανείς ψάχνοντας για τη ζάχαρη και το μέλι. Από το προηγούμενο βράδυ, εξάλλου, πρέπει να έχετε ετοιμάσει και το κολατσιό των παιδιών, το οποίο να τα περιμένει σε συγκεκριμένη θέση κάθε μέρα.

Οργανώστε τα ρούχα της εβδομάδας

85bf57d2ed0efe3922ae5b1a22169d11

Η Κυριακή είναι μία εξαιρετική ημέρα για να διαλέξετε μαζί με τα παιδιά τα ρούχα που θα φορέσουν κατά την διάρκεια της εβδομάδας και να τα βάλετε σε συγκεκριμένες θέσεις, π.χ. σε ραφάκια στα οποία έχετε βάλει από ένα ταμπελάκι με το όνομα της κάθε ημέρας. Έτσι θα γλυτώσετε τις πρωινές μάχες του τύπου «δεν θέλω να βάλω αυτό – θέλω το άλλο» και «δεν έχω τίποτα να βάλω!».

  Πώς να απαλλαγείτε από τις γρατζουνιές στα πιάτα

Βάλτε μουσική

85008995

Αν τα παιδιά σας δυσκολεύονται να ξυπνήσουν και… σέρνονται μέχρι να κάνουν μια δουλειά, βάλτε τους δυνατή μουσική με «ανεβαστικά» τραγούδια! Ο ρυθμός όχι μόνο θα τα κινητοποιήσει, αλλά και θα τα βοηθήσει να κινούνται πιο γρήγορα. Μπορείτε, μάλιστα, να τους λέτε κάθε φορά ότι μέχρι το τέλος αυτού του τραγουδιού πρέπει να έχουν κάνει μία συγκεκριμένη δουλεία, π.χ. βούρτσισμα δοντιών!

Ή μπορείτε ακόμα να φτιάξετε ένα συγκεκριμένο CD με τραγούδια για την κάθε πρωινή δουλειά, π.χ. το πρώτο τραγούδι να είναι για το ξύπνημα, το δεύτερο για την πρωινή επίσκεψη στο μπάνιο και τα πλυσίματα, το τρίτο για το ντύσιμο και το μάζεμα της σάκας και το τέταρτο για το πρωινό. Στη συνέχεια… το CD θα τελειώνει και τα παιδιά θα πρέπει να είναι ήδη στην πόρτα!

Πηγή