Μπορεί να προσπαθούμε για το καλύτερο που μπορούμε όσον αφορά τη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση, αλλά συχνά – αφού η διακόσμηση ολοκληρωθεί – νιώθουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Φυσικά από τους διακοσμητές δεν ξεφεύγει τίποτα. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι τα 5 λάθη που οι διακοσμητές πάντα εντοπίζουν!

Πολλά έπιπλα Η καλή διαρρύθμιση πρέπει να έχει ροή. Ένας χώρος δεν πρέπει ποτέ να δίνει την αίσθηση ότι είναι… παραγεμισμένος. Αυτό σημαίνει πως αν πιάσετε τον εαυτό σας καθώς σηκώνεται από τον καναπέ να χορεύει cha-cha προσπαθώντας να αποφύγει το coffee table κάτι κάνετε λάθος. Αφήστε, λοιπόν, αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε να μπορείτε να κινηθείτε άνετα.

Η καλή διαρρύθμιση πρέπει να έχει ροή.

Ύψος Αναφερόμαστε στα καθίσματα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα καθίσματα να είναι στο σωστό ύψος σε σχέση με τα τραπέζια, είτε μιλάμε για την τραπεζαρία, είτε για το γραφείο σας, είτε για οποιονδήποτε άλλο χώρο. Αν τα καθίσματα έχουν στηρίγματα για τα χέρια προσέξτε ιδιαίτερα ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ του τραπεζιού και του στηρίγματος.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα καθίσματα να είναι στο σωστό ύψος.

Μέγεθος χαλιού Οι περισσότεροι διακοσμητές συμφωνούν, όσον αφορά τα χαλιά, πως όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. Αν βάλετε μικρότερο χαλί στον χώρο σας από αυτό που πρέπει, τότε ο χώρος σας θα φαίνεται μικρότερος. Προτιμήστε τα μεγάλα χαλιά με φυσικές ίνες αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά πολυτέλειας και φινέτσας.

Advertisements
Οι περισσότεροι διακοσμητές συμφωνούν, όσον αφορά τα χαλιά, πως όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα.

Σετ Οι μέρες των σαλονιών με έπιπλα που είναι σετ έχουν περάσει. Ωστόσο οι διακοσμητές συχνά παρατηρούν πως κάποιοι δεν τα έχουν… ξεπεράσει. Αν το σαλόνι σας έχει καναπέ, πολυθρόνες και πουφ από την ίδια σειρά το πιθανότερο είναι πως μοιάζει με βιτρίνα καταστήματος επίπλων. Προσπαθήστε, λοιπόν, να αναμίξετε υφές, χρώματα και διαφορετικά μεταξύ τους έπιπλα για να δημιουργήσετε έναν μοντέρνο και όχι-βαρετό χώρο.

Οι μέρες των σαλονιών με έπιπλα που είναι σετ έχουν περάσει.

Κλίμακα επίπλων Πρέπει να υπάρχει αρμονία στο μέγεθος των επίπλων που υπάρχουν σε έναν χώρο. Το μέγεθός τους έχει να κάνει με το μέγεθος του ίδιου του χώρου. Αν, για παράδειγμα, το καθιστικό σας είναι μικρό προτιμήστε έναν διθέσιο καναπέ από έναν τριθέσιο. Αν δεν χωράει μια τραπεζαρία με 8 καθίσματα φτιάξτε μία με 4. Η αναλογία στην κλίμακα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης και θα φέρει το επιθυμητό – θετικό – αποτέλεσμα.

 

Πρέπει να υπάρχει αρμονία στο μέγεθος των επίπλων που υπάρχουν σε έναν χώρο.

Πηγή

Advertisements
Advertisements