Αν είχατε τη δυνατότητα να αποκτήσετε όποια κουζίνα θέλετε, τότε ποια θα ήταν αυτή; Τι ντουλάπια θα διαλέγατε, τι χρώμα θα ήταν, από τι υλικό θα ήταν φτιαγμένοι οι πάγκοι σας, τι ηλεκτρικές συσκευές θα επιλέγατε; Πόσο μεγάλη θα ήταν, τι αποθηκευτικούς χώρους θα είχατε και πως θα επενδύατε τους τοίχους σας;

Αν δεν μπορείτε να τα φανταστείτε όλα αυτά, δεν πειράζει – το κάναμε εμείς για εσάς. Βρήκαμε 5 κουζίνες που μας εντυπωσίασαν και σίγουρα για κάποιους είναι αυτό που θα λέγαμε «η κουζίνα των ονείρων τους»!

Η πανέμορφη κουζίνα που βλέπετε παρακάτω είναι διαμορφωμένη με έναν πανέξυπνο τρόπο που της χαρίζει ιδιαίτερη κομψότητα. Τα ντουλάπια και οι πάγκοι είναι σε μια πολύ μοντέρνα γραμμή και είναι κατάλευκα, ενώ η επένδυση του τοίχου είναι και αυτή ανοιχτόχρωμη με διακριτικά «νερά». Αυτό αφήνει χώρο ώστε να αναδειχτεί η υπέροχη μπλε ηλεκτρική κουζίνα που λειτουργεί με γκάζι και είναι ιδανική μέχρι και για έναν επαγγελματία σεφ!

  5 όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις με στυλ ένα λευκό δωμάτιο
Η πανέμορφη μπλε ηλεκτρική κουζίνα είναι στο επίκεντρο.

Μια υπέροχη κουζίνα που έχει λεπτομέρειες που την απογειώνουν. Κινείται σε ανοιχτά χρώματα: ο τοίχος έχει επενδυθεί με λεπτό πλακάκι, τα ντουλάπια είναι κι αυτά λευκά, ενώ η ηλεκτρική κουζίνα και ο απορροφητήρας ξεχωρίζουν με το κίτρινο παλ και τη μεταλλική τους υφή. Όλα αυτά «σπάνε» από το υπέροχο πάτωμα με την ασπρόμαυρη αντίθεση που τραβάει τα βλέμματα και ταιριάζει πολύ όμορφα με την υπέροχη φωτιστική εγκατάσταση. Το μεγάλο ξύλινο τραπέζι στη μέση του δωματίου προσφέρει άνεση και κομψότητα.

Έχει πανέμορφες λεπτομέρειες παντού.

Η παρακάτω vintage κουζίνα είναι πραγματικά ξεχωριστή. Τα υπέροχα γκρι ντουλάπια της συνδυάζονται απίστευτα με το ασπρόμαυρο πάτωμα σε σχήμα σκακιέρας και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά ενώνουν το μοντέρνο με το κλασικό και δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Τα ντουλάπια με τζάμι αποτελούν ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο που αναδεικνύεται και από τον εσωτερικό φωτισμό. Τα σκεύη που κρέμονται από γάντζους στον τοίχο είναι άλλο ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό, αλλά και λειτουργικό χαρακτηριστικό. Προσέξτε μια λεπτομέρεια: τα μάτια της κουζίνας είναι ενσωματωμένα στον πάγκο και δεν υπάρχει εκτεθειμένη ηλεκτρική συσκευή!

  Διακόσμηση Κουζίνας: 12 μοντέρνες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να σχεδιάσετε την δική σας
Το μοντέρνο με το κλασικό ενώνονται και δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό.

Μια πολύ μοντέρνα κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ είναι αυτή της παρακάτω φωτογραφίας. Τα ντουλάπια είναι σε πολύ μοντέρνα γραμμή και κατάλευκα, όπως και ο τοίχος. Το λευκό χρώμα συνδυάζεται πολύ αρμονικά με το ξύλινο τραπέζι και το ξύλινο πάτωμα, ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές είναι εντοιχισμένες και αφήνουν τον μεγάλο πάγκο ελεύθερο. Στα μεγάλα ατού της, το άπλετο φυσικό φως.

Στα μεγάλα ατού της, το άπλετο φυσικό φως.

Για το τέλος αφήσαμε μια πολύ όμορφη κουζίνα που θα μπορούσε να ανήκει σε οποιοδήποτε διαμέρισμα της πόλης. Η ιδιαίτερότητά της βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ είναι απλή, είναι ταυτόχρονα πολύ κομψή και «αέρινη». Τα λευκά χρώματα στους τοίχους και το πάτωμα δημιουργούν τον κατάλληλο καμβά για να μπουν οι σκούρες λεπτομέρειες, όπως ο πάγκος, τα ασπρόμαυρα πλακάκια που επενδύουν τον τοίχο και το μαύρο φωτιστικό. Μια ροτόντα με τέσσερις πολύ πρωτότυπες καρέκλες ολοκληρώνει την πανέμορφη αυτή κουζίνα.

Είναι απλή καιι ταυτόχρονα πολύ κομψή και «αέρινη».

Εμπνευστείτε, λοιπόν, από τις παραπάνω κουζίνες και δημιουργήστε κι εσείς την κουζίνα των ονείρων σας!

  5 όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις με στυλ ένα λευκό δωμάτιο

Πηγή