Ποιες συμβουλές δίνει η στυλίστρια Micaela Erlanger για το καθάρισμα της ντουλάπας;

 

Οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε το ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα μας, αφού νομίζουμε πως δεν μπορούμε να αποχωριστούμε κανένα από τα ρούχα μας.

 

Ωστόσο, η γνωστή στiλίστρια των stars του Hollywood Micaela Erlanger υποστηρίζει πως η καλύτερη επιλογή είναι να καθαρίζουμε και να απομακρύνουμε τα περιττάκομμάτια της γκαρνταρόμπας μας κάθε λίγους μήνες.

Εκτός από την εναλλαγή που πρέπει να κάνουμε δηλαδή στην ντουλάπα μας, από χειμερινά σε ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά, καλό είναι να πετάξουμε ό,τι χρειάζεται ή να δωρίσουμε ό,τι είναι ακόμα σε καλή κατάσταση και δεν ταιριάζει σε εμάς.

Μπορείτε να σκεφτείτε απλά, πόσα Tshirts έχουμε στην κατοχή μας που πλέον δεν φοράμε ή πόσες κάλτσες είναι μονές. Ξεκαθαρίζοντας τακτικά τη ντουλάπα σας, θα αποκτήσετε μία καλάοργανωμένη γκαρνταρόμπα, χωρίς περιττά κομμάτια, ενώ θα θυμηθείτε πάλι τα ρούχα σας για να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνεται τα ίδια σύνολα. Αυτή η νέα συνήθεια δεν θα ανανεώσει μόνο την εμφάνιση σας αλλά θα δημιουργήσει και νέο χώρο για καινούρια ρούχα.

 

Ποια κομμάτια πρέπει να αποχωριστείτε;

 

Αταίριαστες Κάλτσες

Όλες οι γυναίκες έχουμε κάλτσες στην ντουλάπα μας, οι οποίες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Καλό είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να ξεκαθαρίσετε τις μονές κάλτσες και να κρατήσετε μόνο τα ζευγάρια.

Παλιά Tshirts

Συμβαίνει σε όλες ολες μας. Μόλις βρούμε το αγαπημένο μας T-shirt  δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε στιγμή, αφού είναι μία εύκολη λύση που μας κάνει να νιώθουμε άνετα και μπορούμε να το συνδυάσουμε με τα πάντα. Ωστόσο, όταν μία μπλούζα είναι πολυφορεμένη αποκτά κάποια όχι και τόσο κολακευτικά κίτρινα σημάδια ή χάνει το σχήμα της. Αν έχετε και εσείς μερικές τέτοιες μπλούζες είναι καιρός να τις αντικαταστήσετε.

Τακούνια που δεν σας βολεύουν

Μπορεί να τα αγοράσατε σε περίοδο εκπτώσεων ελπίζοντας πως θα καταφέρετε να τα περπατήσετε ,να μην περιμένατε πως θα είναι τόσο δύσκολο να τα συνδυάσετε με τα ρούχα που έχετε ή να έχετε παπούτσια που δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχετε φροντίσει να τα πετάξετε. Όποιος και να είναι ο λόγος ήρθε ο καιρός να τα πετάξετε ή να τα προσφέρεται σε κάποια φίλη σας και να βρείτε κάποια που θα σας ταιριάζουν.

 

Denim παντελόνια σε λάθος νούμερο

Τα denim παντελόνια είναι από τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας που είναι καλό να ανανεώνουμε συχνά. Σίγουρα από την στιγμή που θα βρούμε την γραμμή παντελονιού που μας βολεύει ή αν έχουμε κάποιο παντελόνι στη συλλογή μας που είναι το αγαπημένο μας δεν θα μπορούμε να τα αποχωριστούμε. Ωστόσο, αν μαζί με αυτά έχετε και κάποια άλλα denim παντελόνια που δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση ή δεν είναι πια στο νούμερο σας, θα πρέπει να τα αποχωριστείτε.

Πολυφορεμένες μπλούζες

Όπως είπαμε και για τα λευκά T-shirts, η μπλούζα που μας βολεύει σε καθημερινή βάση μπορεί να αποκτήσει λεκέδες με την πάροδο του χρόνου. Είτε πρόκειται για σημάδια από αποσμητικό που δεν λένε να φύγουν με το πλύσιμο είτε κάποιες πιτσιλιές καφέ, είναι καιρός να το πετάξετε από την ντουλάπα σας.

 

Πηγή