Μήπως αναρωτιέστε “Πως να καθαρίσω την κεραμική μου εστία“; Επειδή, οι κεραμικές εστίες της κουζίνας καθαρίζονται, σχεδόν, κάθε μέρα καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά.

Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω πως να καθαρίσετε οικολογικά τις κεραμικές εστίες σας.

 

Βήμα 1ο:

Πασπαλίστε στις κεραμικές εστίες μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα. Δεν χρειάζεται να μετρήσετε την ποσότητα της μαγειρικής σόδας. Απλά, απλώστε τόση όση χρειάζεται ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι οι εστίες. Αν θέλετε να ενισχύσετε την δράση της μαγειρικής σόδας, χρησιμοποιήστε και λευκό ξύδι. Αφού πασπαλίσετε τη μαγειρική σόδα στις εστίες και δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα, γεμίστε με λευκό ξύδι ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε.

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να καθαρίσετε τον φούρνο σας.

Οι κεραμικές εστίες της κουζίνας καθαρίζονται, σχεδόν, κάθε μέρα γι’αυτό πείτε όχι στα χημικά καθαριστικά.

Βήμα 2ο:

Ρίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Ανακατέψτε για να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Βουτήξτε μια πάνινη πετσέτα μεγάλου μεγέθους (τόση όση να καλύπτει όλες τις εστίες της κουζίνας) στο διάλυμα.

Βήμα 3ο:

Βγάλτε την πάνινη πετσέτα από τη λεκάνη και στίψτε την. Τοποθετείστε την επάνω στη μαγειρική σόδα και αφήστε την να παραμείνει για 15 λεπτά.

Καθαρίστε οικολογικά τις κεραμικές εστίες της κουζίνας σας.

Βήμα 4ο:

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα σκουπίζοντας την με την πάνινη πετσέτα. Κάντε μεγάλες κυκλικές κινήσεις και αφαιρέστε προσεκτικά όλη τη μαγειρική σόδα.

Βήμα 5ο:

Ρίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε ένα καθαρό σφουγγάρι και σκουπίστε για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα μαγειρικής σόδας από τις κεραμικές εστίες. Αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα. Μην χρησιμοποιήσετε διάλυμα αμμωνίας-νερού ή καθαριστικά με βάση την αμμωνία γιατί είναι αποτελεσματική μόνο για πολύ εύκολους λεκέδες. Επίσης, η αμμωνία αφήνει ιριδίζοντες λεκέδες στην επιφάνεια των κεραμικών εστιών.

 

 

ΠΗΓΗ