5χρονος ήρωας έσωσε την οικογένειά του και τον σκύλο τους από φλεγόμενο σπίτι

Ο μικρός θα τιμηθεί με τον επίτιμο τίτλο του πυροσβέστη και ειδικό βραβείο

Παροιμιώδη ψυχραιμία επέδειξε ένα 5χρονο αγόρι που ξύπνησε ανάμεσα σε φλόγες στο δωμάτιό του, ωστόσο δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να σώσει την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Νόα Γουντς τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου πυροσβέστη και θα λάβει μάλιστα και ειδικό βραβείο διασώστη για την ηρωική του πράξη.

Ο μικρός Νόα είναι ένα από τα οκτώ μέλη της οικογένειας που κοιμούνταν στο σπίτι τους στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, όταν ξύπνησε εν μέσω καπνών και φωτιάς στην κρεβατοκάμαρά που μοιράζεται με τη 2χρονη αδελφή του.

Ο μικρός πετάχτηκε από το κρεβάτι του, άρπαξε την αδελφή του και βγήκε από το σπίτι μέσω της μόνης εξόδου που μπορούσε, συγκεκριμένα από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Αλλά ο Νόα δεν σταμάτησε σε αυτό, καθώς επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι και πήρε τον σκύλο. Έπειτα έτρεξε στο διπλανό σπίτι του θείου του για να ζητήσει βοήθεια.

  Το μωράκι χωρίς μάτια που συνεχώς χαμογελάει βρήκε σπίτι – Το εγκατέλειψε η μητέρα του μόλις γεννήθηκε

Τελικά όλα τα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να βγουν σώα από το σπίτι.

Η Πυροσβεστική χαιρέτισε τον ηρωισμό του παιδιού: «Έχουμε δει παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους στο παρελθόν. Αλλά το ότι ένας 5χρονος έκανε αυτό… είναι πραγματικά ασυνήθιστο», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε πρίζα στην κρεβατοκάμαρα του Νόα. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, φρόντισαν τον μικρό και άλλα 4 μέλη της οικογένειας για ελάσσονα εγκαύματα και εισπνοή καπνού.

«Με τη βοήθεια του Θεού, και τα 9 μέλη της οικογένειας μπόρεσαν να βγουν από το σπίτι» είπε ο παππούς του 5χρονου. «Αν δεν ήταν ο Νόα, μπορεί να μην ήμασταν εδώ σήμερα».

Πηγή