Αν δεν το έχετε καταλάβει, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας ανάμεσα σε 4 τοίχους. Δεν είναι πραγματικά βαρετό, να κοιτάμε καθημερινά έναν άσπρο (συνήθως) τοίχο; Σαφώς και προκαλεί πλήξη και βαρεμάρα!

Βάζοντας ένα διακοσμητικό στον κενό και βαρετό τοίχο του σπιτιού μας μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα της διακόσμησης. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι πολλές έρευνες δείχνουν ότι η διακόσμηση του σπιτιού μας αλλά και η διακόσμηση των τοίχων του σπιτιού μας πιο συγκεκριμένα επηρεάζουν θετικά τη ψυχολογία μας. Όπως μας αρέσει που και που να αλλάζουμε θέση στα έπιπλα του σπιτιού μας κάνοντας μία μίνι μετακόμιση, έτσι θα πρέπει να κάνουμε και με τη διακόσμηση των τοίχων μας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γεμίσουμε έναν τοίχο, όπως :

– κορνίζες με φωτογραφίες μία ή περισσότερες σε διάφορα patterns (μοτίβα)

– κάδρα με αποφθέγματα (Quotes στα αγγλικά)

– πίνακες ζωγραφικής

– αυτοκόλλητα τοίχου

– ταπετσαρίες

– ένα vintage αντικείμενο

και άλλα πολλά που δε χωράει η φαντασία μας.

Σας δίνουμε μερικές ιδέες διακόσμησης τοίχου διαλεγμένες από το αμερικάνικο home blog HGTV. Μην ξεχνάτε…κάτι που μπορεί για σας να φαίνεται παράξενο και ότι δεν ταιριάζει, μπορεί να είναι must και άκρως μοδάτο για κάποιους άλλους! Τα γούστα διαφέρουν, οπότε τολμήστε και στην τελική αν δε σας αρέσει ή το βαρεθείτε… το αλλάζετε!

Είδαμε τα πάντα. Μοντέρνο στυλ διακόσμησης, minimal, ρουστίκ, vintage και πολλά άλλα. Διαλέξτε αυτό που σας άρεσε περισσότερο και προσπαθήστε να το εφαρμόσετε. Μην ξεχνάτε ότι το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και το κάθε στυλ “δένει” διαφορετικά σε καθένα. Δοκιμάστε τις Mix and Match επιλογές. Παίξτε με τα χρώματα και τα μοτίβα και δείτε ποιες ιδέες διακόσμησης τοίχου είναι αυτές που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Καλή επιτυχία!

Πηγή