Μήπως τρώτε από άγχος;

Όλα στη ζωή μας είναι συνήθεια. Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από άγχος και stress για διάφορα πράγματα. Ένα από αυτά λοιπόν είναι και το φαγητό. Σύμφωνα με μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι αγχώνονται για το φαγητό τους και τρώνε ασυναίσθητα. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν επιπλέον θερμίδες, δεν απολαμβάνουν το γεύμα τους και λόγω άγχους καταφεύγουν σε ανθυγιεινές επιλογές.

Πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη. Όταν νιώθετε την ανάγκη να φάτε, έχοντας αυτό στο μυαλό σας θα επιλέξετε κάτι υγιεινό.

Δεν είναι χαλαρωτικό να τρώτε μπροστά από την τηλεόραση. Όταν είστε αφηρημένοι και σκέφτεστε διάφορα δεν δίνεται η εντολή στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει. Θεωρείστε λοιπόν την στιγμή του φαγητού σας «ιερή». Καθίστε στο τραπέζι, αδειάστε το μυαλό σας και απολαύστε το γεύμα σας.

Μην αφήνετε στην άκρη το φαγητό για αργότερα. Μαγειρέψτε μόνο την ποσότητα που αναλογεί στον καθένα. Αν περισσέψει φαγητό είναι σίγουρο ότι θα καταναλωθεί αργότερα, μόνο και μόνο που θα το βλέπετε να υπάρχει στην κουζίνα σας.

Κάντε την ερώτηση στον εαυτό σας «Πεινάω;» Όσο απλό κι αν σας φαίνεται έχει απόδοση. Πριν αρχίσετε να καταναλώνετε ότι βρείτε μπροστά σας, μπείτε στην διαδικασία να καταλάβετε αν πραγματικά πεινάτε ή απλά είναι από συνήθεια.

jenny.gr