Η μοναξιά είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του να είσαι μια ανύπαντρη μαμά. Δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις για το παιδί σου στο τέλος της ημέρας, αναλαμβάνεις σχεδόν αποκλειστικά όλα τα έξοδα και η ιδέα του να μπορέσεις ποτέ να αγοράσεις ένα σπίτι με το εισόδημά σου είναι απογοητευτική. Όχι όμως για αυτές τις τέσσερεις μαμάδες που βρήκαν την λύση!

 

Για να διευκολύνουν τη ζωή τους, τέσσερις ανύπαντρες μαμάδες είχαν μια φοβερή ιδέα. Αγόρασαν ένα σπίτι μαζί! Ένα κτίριο με τέσσερα διαμερίσματα, στην πραγματικότητα, όπου μεγαλώνουν τα παιδιά τους και στηρίζουν η μία την άλλη, με τρόπο συγκινητικό. Επιπλέον, στο σπίτι τους έχουν και ένα στούντιο χειροτεχνίας.

Advertisements

«ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

Μιλώντας στο TODAY, η Holly Harper εξήγησε ότι η ίδια και ο επί 17 χρόνια σύζυγός της χώρισαν το 2018. Kαι όταν άρχισε να ψάχνει για ένα δικό της σπίτι στην Ουάσιγκτον, βρήκε την αγορά ακινήτων απλησίαστη για μια ανύπαντρη μητέρα που ήταν αυτοαπασχολούμενη. Προσέγγισε, λοιπόν, τη φίλη της και συνάδελφό της Χέριν Χόπερ, επίσης single μαμά, για να δει αν την ενδιαφέρει να ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα σπίτι μαζί της. Πρόσθεσαν άλλες δύο φίλες, βρήκαν ένα σπίτι τεσσάρων διαμερισμάτων στο Μέριλαντ και μετακόμισαν με τα παιδιά τους ηλικίας 9 έως 14 ετών.

 

Δεν ήταν πραγματικά μια νέα ιδέα για τη Χάρπερ, η οποία έγραψε σε άρθρο για το INSIDER τον Ιανουάριο, ότι πάντα της άρεσαν οι εκπομπές για γυναίκες που συστεγάζονταν όπως η Γκρέις και η Φράνκι και τα Χρυσά Κορίτσια.

Advertisements

Όταν ήρθε η ώρα να ληφθούν οι αποφάσεις, ωστόσο, η Χάρπερ και οι φίλες της ήταν ρεαλίστριες. «Έπρεπε να συμφωνήσουμε για το είδος του σπιτιού που χρειαζόμαστε», έγραψε στο INSIDER. «Θέλαμε μια ‘πολυκατοικία’ που θα περιλάμβανε διαμερίσματα παρόμοιου μεγέθους, χωρίς καμία από εμάς να κοιμάται στο υπόγειο. Θέλαμε επίσης να είμαστε σε κοντινή απόσταση από τη δημόσια συγκοινωνία και σε μια ασφαλή γειτονιά για να παίζουν τα παιδιά μας.»

 

«ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ»

Μετακόμισαν στο σπίτι τους στο Tacoma Park του Μέριλαντ τον Αύγουστο του 2020 και το ονόμασαν «Siren House», παραπέμποντας στις ιστορίες γοργόνων που δελεάζουν ψαράδες με το τραγούδι τους σειρήνας. «Η καθεμία μας έχει το δικό της ξεχωριστό διαμέρισμα που είναι πλήρως λειτουργικό από μόνο του και όλες μπορούμε να κλειδώσουμε τις πόρτες μας», είπε στο FOX 5 η Leandra Nichola, μια από τις ανύπαντρες μαμάδες που ζουν στο σπίτι.

Advertisements

Από τότε, άρχισαν να βασίζονται η μία στην άλλη με πολλούς τρόπους. «Υπάρχει κάτι σαν πνευματικό δίχτυ ασφαλείας κάθε μέρα εδώ», είπε ο Χόπερ στο TODAY Parents. «Μπορεί να είμαι ο χειρότερος εαυτός μου, μπορεί να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου, και με βλέπουν όπως είμαι, και δεν πειράζει».

 

Advertisements

 

Υπάρχουν θέματα που προκύπτουν, φυσικά, όπως τα παιδιά που ανακατεύουν τα υπάρχοντά τους. Όμως τα οφέλη φαίνεται να υπερτερούν των αρνητικών. Όπως όταν πραγματοποιούν τις μηνιαίες συναντήσεις τους για τις επισκευές του σπιτιού, το κάνουν συχνά με ένα μπουκάλι σαμπάνια. «Από το μοίρασμα του αυτοκινήτου και το ποια θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο», γράφει η Χόπερ στο άρθρο της, «Αποτυχίες και μικρές χάρες. Φύλαξη παιδιών και βόλτα τους σκύλους. Κοινή χρήση εξόδων, να έχεις φίλους για να κλάψεις και απεριόριστες αγκαλιές κατά παραγγελία. Και να νιώθεις ασφαλής, αγαπητή και αποδεκτή στην οικογένεια — ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένη».

 

Advertisements

 

infokids.cy

 

Advertisements