Η κανέλα είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό, που συνήθως το προσθέτουμε στα γλυκά ή στον καφέ. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι υγείας, για να χρησιμοποιήσετε τη κανέλα πιο συχνά.

Δεν σας λέω να τη προσθέτετε σε κάθε γεύμα που τρώτε, αλλά ενσωματώνοντας τη στη διατροφή σας, μπορεί να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας. Διαβάστε παρακάτω, για να ανακαλύψετε τους κυριότερους λόγους, ώστε να χρησιμοποιείτε περισσότερο κανέλα στα γεύματα σας.

Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Έχει αποδειχθεί ότι, η κανέλα ενισχύει την γνωστική επεξεργασία και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτό το μπαχαρικό βοηθά στην αύξηση της μνήμης, στην εστίαση, στη προσοχή, και μειώνει κίνδυνο της νόσου του Alzheimer. Επίσης, η κατανάλωση λίγης κανέλα κάθε μέρα, συμβάλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς και στην αποφυγή των πονοκεφάλων. Προσθέστε κανέλα στον τον πρωινό καφέ ή στο smoothie σας και αποκομίστε όλα τα οφέλη για την υγεία.

Βοηθάει να χάσετε βάρος. Όταν η κανέλα είναι μέρος ενός προγράμματος διατροφής και τακτικής άσκησης, μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση του βάρους. Η κανέλα αυξάνει τον μεταβολισμό και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην απώλεια κιλών. Προσθέστε κανέλα στο πλιγούρι βρώμης, στο γιαούρτι, ή σε οποιαδήποτε γεύμα, για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους.

Βελτιώνει την υγεία του εντέρου σας. Η κανέλα έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του εντέρου σας. Βοηθάει στην πρόληψη της δυσπεψίας, στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και στη διάρροια. Σας συνιστώ να προσθέσετε αυτό το μπαχαρικό στα αγαπημένα σας φαγητά.

Βοηθάει στις εναλλαγές της διάθεσης, εξαιτίας του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Η κανέλα είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, που βοηθάει στις εναλλαγές της διάθεσης και στην πρόληψη από κράμπες κατά τη διάρκεια του PMS. Επιπλέον, περιέχει κινναμαλδεΰδη, μια ουσία που δίνει στην κανέλα το άρωμα και τη γλυκιά της γεύση, η οποία συμβάλει στην ισορροπία των ορμονικών διαταραχών. Καταναλώστε λίγη κανέλα με τα τρόφιμα που βοηθούν στην καταπολέμηση του PMS, όπως μπανάνες, σκούρα σοκολάτα, ξηροί καρποί, αβοκάντο, γάλα αμυγδάλου, και το γιαούρτι, και μειώστε τα συμπτώματα.

Κάνει καλό στην υγεία των ούλων σας. Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που περιέχεται στα περισσότερα στοματικά διαλύματα και στις τσίχλες. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθάει στην προστασία των ούλων και των δοντιών από τις ζημιές. Μπορεί επίσης, να βελτιώσει την αναπνοή σας. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να προσθέσετε περισσότερο κανέλα στα γεύματα σας.

jenny.gr