Τα φυτά για υπνοδωμάτιο προσφέρουν έναν υγιές περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο χώρο όπου τοποθετούνται, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και μπορούν να προσφέρουν έναν καλό και συνεχή ύπνο. Πέραν από τα βασικά οφέλη τους, τα φυτά αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο που αναβαθμίζει το χώρο. Προσθέτοντας φυτά στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, θα προσφέρεις στο χώρο σου την ανανέωση που επιθυμείς.

Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως δεν κάνουν όλα τα φυτά για το χώρο του υπνοδωματίου. Τα περισσότερα φυτά απορροφούν το οξυγόνο και το μετατρέπουν σε διοξείδιο του άνθρακα. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι καθόλου βολικό για το χώρο σου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρακάτω, θα βρεις τα κατάλληλα φυτά για υπνοδωμάτιο, που προσφέρουν οξυγόνο και μπορούν να σου χαρίσουν το συνεχόμενο ύπνο που επιθυμείς.

Τα φυτά για υπνοδωμάτιο που θα σου δώσουν πίσω τον ύπνο σου!

1. Aloe

Η αλόη αποτελεί ένα πολυσυζητημένο φυτό, εξαιτίας των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπου. Το ήξερες, όμως, ότι ένα μικρό γλαστράκι αλόης μπορεί να σου προσφέρει έναν άνετο ύπνο; Η αλόη έχει την ιδιότητα να φιλτράρει τον αέρα του χώρου όπου βρίσκεται, καθαρίζοντας αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα. Αυτό, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, την κάνει μία από τις καλύτερες επιλογές στα φυτά για υπνοδωμάτιο.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

2. Φοίνικας Αρέκα

Ο φοίνικας αρέκα προσφέρει πολύτιμα οφέλη και επάξια ανήκει τα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο. Αποτελεί ιδανική επιλογή, ειδικά αν αρρωσταίνεις συχνά ή ταλαιπωρείσαι από αλλεργίες. Ο φοίνικας αρέκα έχει τη δυνατότητα να ενυδατώνει την ατμόσφαιρα, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να αναπνέεις καλύτερα στο χώρο του υπνοδωματίου σου. Ωστόσο, το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 μέτρα. Αν η κρεβατοκάμαρά σου είναι μικρή, καλύτερα να μην περιορίσεις και άλλο το χώρο σου.

3. Κισσός

Αν αντιμετωπίζεις αναπνευστικά προβλήματα, ο κισσός μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη λύση για εσένα. Ο κισσός συγκαταλέγεται στα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο και όχι άδικα. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και σύμφωνα με έρευνες ο κισσός μπορεί να λειτουργήσει κατά της μούχλας και να προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον, από την πρώτη μέρα. Σαν φυτό, ο κισσός, αναπτύσσεται πολύ εύκολα και δεν απαιτεί αρκετό φως για να αναπαραχθεί. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αλλεργιών, καθώς επίσης και του άσθματος.

4. Σανσεβιέρια

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Η σανσεβιέρια αποτελεί την καλύτερη επιλογή στα φυτά για υπνοδωμάτιο. Είναι, ίσως, το καταλληλότερο φυτό που μπορείς να τοποθετήσεις στο χώρο σου και θα σου χαρίσει έναν ήρεμο και ήσυχο ύπνο. Επιπλέον, είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολύ νερό, ούτε πολύ ήλιο για να επιβιώσει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η σανσεβιέρια θα σου προσφέρει μία καθαρή ατμόσφαιρα, όσο κοιμάσαι. Εκτός από το υπνοδωμάτιο, μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού και να προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον, για εσένα και την οικογένειά σου.

Πηγή