Η βαφή ενός τοίχου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κρύψεις κάποιον λεκέ που δημιουργήθηκε. Ωστόσο, πέρα από το ότι το βάψιμο του τοίχου έχει μανούρα, χρειάζεται να ξέρεις και πώς να το κάνεις.

 

Επίσης, έχει κόστος για τα υλικά και πρέπει να βολεύει ο καιρός. Γι’ αυτό, σήμερα σου προτείνω 4 συμβουλές για να κρύψεις λεκέ στον τοίχο χωρίς βαφή!

Αν μπορείς να γλιτώσεις χρήματα, κόπο, αλλά και χρόνο διακοσμώντας τον τοίχο σου και κρύβοντας τους λεκέδες, χωρίς βαφή, γιατί να μην το προτιμήσεις; Με λίγη δημιουργικότητα και διάθεση, μπορεί ακόμη και να έχεις πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ως προς τη διακόσμηση του τοίχου σου!

 

 1. “Κονφετί” που κολλάνε και ξεκολλάνε

Είναι τα γνωστά στα blogs και στα περιοδικά “peel & stick confetti”. Η λύση αυτή ενδείκνυται για τοίχους που έχουν μικρούς λεκέδες σε διάφορα σημεία, σποραδικά. Δε βοηθάει τοσο αν ο λεκές είναι μεγάλος σε ένα σημείο, εκτός και αν βάλεις πιο πυκνά τα αυτοκόλλητα.

  Ένα απλό και οικονομικό tip για να μην ξεβάφουν οι χρωματιστές σας πετσέτες

Στην ουσία πωλούνται στην αγορά σετ από αυτοκόλλητα σχήματα, κύκλους, αστεράκια, ή ό,τι άλλο φανταστείς. Αγοράζεις το σχέδιο με στίκερ που σου αρέσει και φτιάχνεις ένα αυτοσχέδιο μοτίβο στον τοίχο σου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τον λεκέ, χωρίς βαφή!

 

 

 

2. Μίνι DIY ταπετσαρία

Μία άλλη απίθανη ιδέα για να κρύψεις λεκέ στον τοίχο χωρίς βαφή είναι οι ταπετσαρίες. Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή να τοποθετήσεις μια έτοιμη ταπετσαρία τοίχου που θα προμηθευτείς από το εμπόριο.

Αν όμως θες να δώσεις έναν πιο προσωπικό τόνο και νιώθεις πιο δημιουργικός/ή, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου μίνι αυτοσχέδια ταπετσαρία, είτε ζωγραφίζοντας το μοτίβο που σου αρέσει σε ένα ύφασμα και κρεμώντας το, είτε φτιάχνοντας μια “κουρτίνα” με μοτίβα όπως στις φωτό.

Ο χώρος σου θα πάρει πιο μποέμ τόνο στη στιγμή και ο λεκές θα καλυφθεί πλήρως! Δες το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη διακόσμηση, στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

 

 

 

3. Μοτίβο με ιαπωνικό διακοσμητικό χαρτί

Αυτή η ιδέα μοιάζει ως προς το αποτέλεσμα με του αριθμού 1. Η διαφορά είναι ότι εδώ, αντί να αγοράσεις σετ με έτοιμα στίκερ, φτιάχνεις ένα είδος δικών σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το ειδικό ιαπωνικό χαρτί διακόσμησης σε ταινία, γνωστό στα περιοδικά ως washi tape.

  5 έξυπνα tips για να οργανώσεις τον χώρο κάτω από τον νεροχύτη

Είναι η νέα τάση, την οποία χρησιμοποιούν για διακόσμηση, αλλά εσύ θα μπορούσες να κρύψεις με αυτό τον τρόπο τον λεκέ στον τοίχο σου αντί για βάψιμο. Αρκεί να προμηθευτείς την ταινία και να φτιάξεις μόνος/η σου το σχέδιο που σου αρέσει με αυτήν.

 

 

 

4. Καμουφλάζ με post – it

Κι όμως, δε σου κάνω πλάκα. Είναι απίστευτη τάση στην παγκόσμια διακόσμηση χώρων. Εγώ πήρα την ιδέα και σου την προτείνω ως εναλλακτική λύση για να κρύψεις τον  λεκέ στον τοίχο σου χωρίς να τον βάψεις.

Πάρε πολλά χαρτάκια post – it σε διάφορα χρώματα και βρες ιδέες στο διαδίκτυο. Φτιάξε το δικό σου έργο τέχνης στον τοίχο και κρύψε τεχνιέντως τους λεκέδες. Ταυτόχρονα θα ανανεώσεις και θα μεταμορφώσεις τελείως τον χώρο σου.

 

 

ΠΗΓΗ