Μην χασετε

4 τρόποι για να καθαρίσεις εύκολα και αποτελεσματικά τον κάδο του πλυντηρίου σου

Advertisements

Το πλυντήριο είναι μια σωτήρια οικιακή συσκευή για κάθε σπίτι. Όπως κάθε άλλη συσκευή, έτσι και αυτή θέλει τη συντήρηση της για να διατηρείται σε άψογη κατάσταση. Θα σου δείξω πως να καθαρίσεις τον κάδο του πλυντηρίου εύκολα και αποτελεσματικά!

Η μαγειρική σόδα, το ξύδι και η χλωρίνη είναι τα θαυματουργά αυτά υλικά που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς το πλυντήριο σου καθαρό, χωρίς οσμές και υγρασία.

Καθάρισμα κάδου πλυντηρίου με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Το μηλόξυδο με τη μαγειρική σόδα είναι το πιο διαδεδομένο “κοκτέιλ” για καθάρισμα στο σπίτι. Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια ξύδι με 1/4 φλιτζάνι νερό και 1/4 φλιτζάνι σόδα. Ρίχνουμε το ξύδι στη θήκη και βάζουμε το πλυντήριο να κάνει πλύση σε μεγάλη θερμοκρασία.Έπειτα, βάζουμε το νερό και τη μαγειρική σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού και ξεκινάμε πάλι μια πλύση.

Καθάρισμα κάδου πλυντηρίου με χλωρίνη και νερό

Βάλτε στη θήκη του απορρυπαντικού 60 ml χλωρίνη και κάντε πλύση με έξτρα ξέβγαλμα σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι ο κάδος θα απαλλαγεί από μυρωδιές και υγρασία.

Καθάρισμα κάδου πλυντηρίου με καθαριστικό γενικής χρήσης

Ενα καθαριστικό γενικής χρήσης είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τα λάστιχα, τη θήκη και ότι αλλο θέλετε στο πλυντήριο ρούχων σας. Βάλτε λίγο καθαριστικό σε ένα νωπό σφουγγάρι και τρίψτε τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε.

Advertisements

Καθάρισμα κάδου με καθαριστικό πλυντηρίου

Μια φορά το μήνα, μπορείς να κάνεις πλύση μόνο με ένα ειδικό καθαριστικό πλυντηρίου που βοηθάει τον κάδο, τα λάστιχα και γενικά το πλυντήριο σου να μένει σε καλή κατάσταση και καθαρό. Ακολούθησε τις οδηγίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας για να γνωρίζεις ποιο είναι το βέλτιστο πρόγραμμα για πλύση.

Extra tip: Μετά από κάθε πλύση άφηνε περιθώριο 40-45 λεπτά πριν βάλεις άλλα ρούχα για πλύση. Ακόμα, να αφήνεις την πόρτα του πλυντηρίου σου ανοιχτή για 30 με μια ώρα για να μην πιάνει υγρασία το πλυντήριο σου.

Αυτές οι οδηγίες για να καθαρίσεις τον κάδο του πλυντηρίου, θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα καθαρό πλυντήριο απαλλαγμένο από οσμές και υγρασία. Ακολούθησε τις οδηγίες που σου ταιριάζουν και θα δεις πως θα έχεις μια συσκευή σε άψογη κατάσταση.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα