Απλά κολπάκια που θα κρατήσους μακριά τους… φτερωτούς εισβολείς

Όλες αναζητάμε τρόπους να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά μυγάκια που προσεκλύονται από τα φρούτα και τα λαχανικά και βρίσκουν πάντα το δρόμο τους να εγκατασταθούν στην κουζίνα μας.

Ιδού μερικοί τρόποι για να εξοντώσεις αυτούς τους ενοχλητικούς εισβολείς:

  • Φτιάξε μόνη σου μια παγίδα με μηλόξυδο και πλαστικό περιτύλιγμα.
  • Χρησιμοποίησε χάρτινο χωνάκι, ξύδι και παλιά φρούτα.
  • Ανάμειξε λίγο ξύδι και υγρό πιάτων σε ένα μπολ.
  • Βγάλε έξω ένα σχεδόν άδειο μπουκάλι από παλιό κρασί ή μπύρα.

Για να απομακρύνεις τις μύγες από τα τρόφιμα και να εμποδίσεις την είσοδό τους στο σπίτι σου, λάβε τα εξής προληπτικά μέτρα:

  • Πέτα τα παραγινωμένα προϊόντα.
  • Αποθήκευσε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο.
  • Πλύνε τα προϊόντα μόλις φτάσεις στο σπίτι, για να αφαιρέσεις πιθανά αυγά ή προνύμφες.
  • Βγάζε τα σκουπίδια τακτικά.
  • Καθάρισε άμεσα τις επιφάνειες της κουζίνας ειδικά από χυμούς φρούτων ή αλκοόλ.

Εάν πάλι έκανες το λάθος και άφησες μια καφέ μπανάνα περισσότερο καιρό στην φρουτιέρα, τότε δοκίμασε ένα από αυτά τα αποτελεσματικά κόλπα για να απαλλαγείς από τα μυγάκια στην κουζίνα σου .

1. Μηλόξυδο και πλαστικό περιτύλιγμα

Ρίξε λίγο σε ένα ποτήρι, ή απλά αφαίρεσε το καπάκι από το μπουκάλι. (Δεν χρειάζεται να είναι γεμάτο – σχεδόν άδειο θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του επίσης.) Κάλυψε το άνοιγμα με πλαστικό περιτύλιγμα και ασφάλισε το με μια λαστιχένια ταινία. Στη συνέχεια, κάνε μερικές μικρές τρύπες για να μπουν μέσα τα μυγάκια (δεν μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά του ξυδιού και δεν θα μπορέσουν να βγουν από τη στιγμή που θα βρίσκονται μέσα).

2. Χάρτινο χωνί, ξύδι και ένα παλιό φρούτο

Τοποθέτησε λίγο ξύδι και ένα κομμάτι από παραγινωμένο φρούτο σε ένα βάζο. Στη συνέχεια, φτιάξε ένα χαρτί σε σχήμα κώνου και βάλτο το στο βάζο, τοποθετώντας το στενό άνοιγμα προς τα κάτω. Η μυρωδιά του σάπιου φρούτου θα προσελκύσει τα μυγάκια στο μείγμα, αλλά το χωνί θα τα δυσκολέψει να βγουν έξω.

3. Ξύδι και ένα πιάτο

Εάν δεν καταφέρεις με τους δύο προηγούμενους τρόπους να παγιδεύσεις τα μυγάκια, δοκίμασε να βάλεις τρεις σταγόνες υγρό πιάτων σε ένα μπολ με ξύδι και αφήσε το ξεσκέπαστο. Το σαπούνι κόβει την επιφανειακή τάση του ξιδιού και οι μύγες βυθίζονται και πνίγονται.

4. Παλιό κρασί ή μπύρα

Όπως το ξύδι, οι φρουτόμυγες αγαπούν και τη μυρωδιά του κρασιού. Προσπάθησε να αφήσεις ένα ανοιχτό μπουκάλι με λίγο υγρό που θα έχει περισσέψει μέσα – ο στενός λαιμός του θα κρατήσει τις μύγες παγιδευμένες. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παλιά (ξεθυμασμένη) μπύρα για να προσελκύσεις τα μυγάκια στις DIY παγίδες σου. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων για πιο σίγουρη επιτυχία.

Πηγή