Οι αλλαγές αυτές δεν θα σε βοηθήσουν απλά να αποκτήσεις το σώμα που μπορεί να θέλεις μέχρι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ταυτόχρονα θα σου αλλάξουν τη ζωή και θα είσαι πιο fit από ποτέ συνολικά.

Μην αποκλείεις τρόφιμα από τη διατροφή:

Το να διαγράψεις μια τροφή, ακόμα και ανθυγιεινή από τη διατροφή σου, θα την κάνει απαγορευμένη άλλα και πιο θελτική στα μάτια σου. Αν λατρεύεις για παράδειγμα τα μπισκότα σοκολάτας, μην τα κόψεις αντίθετα φτιάξε μικρή ποσότητα δικών σου για να μετρήσεις τις θερμίδες και την ποιότητα υλικών ή αγόρασε το πιο μικρό πακέτο, φάε μόνο 2 και μοίρασε τα υπόλοιπα.

Μην παραλείπεις γεύματα

Εάν παραλείψεις το μεσημεριανό και φας κανονικά το βραδινό σου γεύμα, μόλις αποθήκευσες παραπάνω θερμίδες. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των ορμονών (λεπτίνης και γκρελίνης) οι οποίες λειτουργούν σωστά μόνο με μικρά και συχνά θέματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που εκτινάσσονται όταν έχεις πολλές ώρες να φας.

Μην καταναλώνεις τροφές χωρίς λιπαρά

Μπορεί κάποτε αυτή να ήταν η μόδα του wellbeing αλλά σήμερα  τα λιπαρά δεν είναι ο κακός της υπόθεσης. Χρειαζόμαστε τα λιπαρά για να μας κρατούν χορτάτους και να προωθούν τον κορεσμό. Η απομάκρυνση των λιπαρών από τις τροφές θα σε αφήσει με μεγαλύτερες λιγούρες και υπερκατανάλωση φαγητού αργότερα. Η απομάκρυνση των λιπαρών από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, για παράδειγμα, εμποδίζει την απορρόφηση των σημαντικών λιποδιαλυτών βιταμινών, όπως η βιταμίνες Α και D, αλλά και το ασβέστιο.

Μην πίνεις αλκοόλ και τρως ανεξέλεγκτα

Αρχικά να σου πούμε πως ακόμα και μια cheat day αρκεί για να χαλάσει την προσπάθεια αδυνατίσματός σου. Έπειτα οι ειδικοί εξηγούν πως από μόνη της η έννοια του cheat meal το κάνει πιο θελκτικό. Εν τω μεταξύ, το υπερβολικό αλκοόλ, φέρνει και υπερφαγία. Το αλκοόλ χαμηλώνει τις αναστολές και έτσι αυξάνει τη συνήθεια της ασυλλόγιστης κατανάλωσης φαγητού. Για να το αντιμετωπίσεις, μην πίνεις με άδειο στομάχι, μην κάνεις υπερκατανάλωση αλκοόλ και φρόντισε να έχεις περισσότερα υγιεινά σνακ στο ψυγείο σου για εκείνες τις στιγμές που δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.