τελευταίος μήνας του χρόνου έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση του. Το γιορτινό κλίμα επικρατεί τριγύρω και η ανυπομονησία για λίγες ξεκούραστες και χαλαρές στιγμές αρχίζει να γίνεται όλο ένα και πιο έντονη.

Advertisements

Οι υποχρεώσεις όμως δεν έχουν σταματήσει ακόμη και ίσως λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων να είναι περισσότερες από κάποια άλλη στιγμή.

Μια γυναίκα στις μέρες μας καλείται να ενστερνιστεί διάφορους ρόλους μέσα στην καθημερινότητα της και πολλές φορές το να ανταποκρίνεται σε αυτούς τους ρόλους το ίδιο καλά μπορεί να την πανικοβάλει ή να την κάνει ανήσυχη για το πως και αν θα τα καταφέρει. Παρακάτω παρέχονται ενδεικτικά 4 μικρά tips για να μπορέσεις να κάνεις λίγο περισσότερο ποιοτική της καθημερινότητα σου και να αποφύγεις στρεσογόνους παράγοντες όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Άδραξε τη μέρα.

Σήκω το πρωί λίγο νωρίτερα από αυτό που συνηθίζεις και επικεντρώσου με ηρεμία στους στόχους της ημέρας. Για παράδειγμα ίσως να πρέπει να φύγεις από το σπίτι στις 8. Ξύπνα μια ώρα νωρίτερα αντί για μισή και κάνε με ηρεμία κάτι που σε ευχαριστεί. Πιες το αγαπημένο σου ρόφημα ή κάνε ένα δυναμωτικό πρωινό χωρίς να βιάζεσαι. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει έτσι ώστε να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να αναλάβει δράση και να μην του δημιουργήσεις άγχος και στρες από τις πρώτες πρωινές ώρες τις ημέρας.

Κάνε κάτι για σένα.

Προσπάθησε όσο τρέξιμο και αν έχεις μέσα σε μια καθημερινότητα να κάνεις κάτι για εσένα κάθε μέρα. Είτε αυτό σημαίνει να δεις ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς είτε να περάσεις λίγο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, επιδίωξε το.

Advertisements

Βάλε το πρόγραμμα στη ζωή σου.

Όσο δύσκολο και ακατόρθωτο κι αν σου φαίνεται έχει αποτέλεσμα. Πρόγραμμα σημαίνει τάξη και παράλληλα οριοθέτηση. Η μέρα έχει 24 ώρες και αντί να σπαταλήσεις κάποιες ώρες χωρίς να το καταλάβεις και να πιεστείς και να αγχωθείς  μετά καλύτερα να τις προγραμματίσεις. Κάνε ένα  πλάνο της επόμενης μέρας από βραδύς στην ατζέντα σου. Ενσωμάτωσε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου αλλά παράλληλα την ξεκούραση & τον δικό σου προσωπικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να κάνεις σιγά σιγά τις ημέρες σου όπως εσύ θέλεις και να οριοθετήσεις τους παράγοντες που ίσως σε αποσυντονίζουν.

Advertisements

πηγή