Είναι όμορφα είναι ξεχωριστά και σας τα παρουσιάζουμε όλα μαζί εδώ συγκεντρωτικά.

Advertisements

Το κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι δεν είναι μόνο ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος με συρτάρια ή χωρίς, με χρώμα ή χωρίς, με κορνίζες ή χωρίς, με επιτραπέζιο φωτιστικό ή χωρίς. Το κομοδίνο είναι όλα αυτά μαζί ή και χωρίς αυτά και κάπου εδώ μάλλον σας μπερδέψαμε!

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Το κομοδίνο που βρίσκεται μέσα στο υπνοδωμάτιο, δίπλα από το κρεβάτι, είναι ένα έπιπλο που θα πρέπει να το αντιλαμβάνεστε ως ένα ανεξάρτητο μεν κομμάτι του χώρου της διακόσμησης δε.

Το κομοδίνο δεν είναι απλώς για να αποθηκεύετε στα ράφια ή τα συρτάρια του πράγματα και να ακουμπάτε στην επάνω επιφάνειά του τα τελείως απαραίτητα προ του ύπνου. Το κομοδίνο είναι ένα εκλεκτό κομμάτι της διακόσμησης του υπνοδωματίου και πρέπει να έχει όχι μόνο την προσοχή που του αρμόζει αλλά και το δικό του χαρακτήρα μέσα στο χώρο, όποιο κι αν είναι το στιλ διακόσμησης που έχετε υιοθετήσει στο χώρο σας.

Δείτε τα κομοδίνα που ακολουθούν ως εξαίρετα παραδείγματα προς μίμηση.

#1 Καθαρές επιφάνειες απαλλαγμένες από περιττά και ανούσια διακοσμητικά φιλοξενεί στην επιφάνειά του μόνο όσα χρειάζεται. Τα αρώματα αποτελούν στοιχεία διακόσμησης και το χρυσό είναι το στοιχείο που επιλέχθηκε να αποτελεί η εκκεντρική πινελιά του.

Το κομοδίνο είναι απέραντα λιτό και το στοιχείο που κλέβει τα βλέμματα είναι το χρυσό παλαιού τύπου ρολόι.

#2 Έπιπλο κλασικό με χρυσές λαβές που έχουν συνδυαστεί με την εξίσου χρυσή βάση του επιτραπέζιου φωτιστικού με το λευκό καπέλο. Δύο στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν είναι το μπλε πορσελάνινο βάζο με τις μωβ πασχαλιές που σπάει με τρόπο μοναδικό την ουδετερότητα και το κάδρο που βρίσκεται στο «παρασκήνιο» με τη μαύρη κορνίζα. Είναι αυτό ουσιαστικά που χαρίζει στα αντικείμενα που βρίσκονται στο προσκήνιο τη θέση τους σαν ηθοποιοί στη σκηνή.

Advertisements
Μια κορνίζα στον τοίχο πάνω και μπροστά από το κομοδίνο, σε διάφορο με τα υπόλοιπα χρώμα, δίνει έμφαση στα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά του.

#3 Η γνώση και οι αναμνήσεις λένε πως είναι έννοιες συνυφασμένες γι’ αυτό και πολλές φορές συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Βιβλία και κορνίζες, που τη δική τους αξία έχουν για τον ιδιοκτήτη, μπορούν να βρίσκονται πάνω σε ένα κομοδίνο αλλά και να το πλαισιώνουν. Δεν έχει μεγάλη σημασία ο αριθμός τους αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό.

Βιβλία, κορνίζες και μια ιδέα βλάστησης για ένα κομοδίνο που τα περιθώριά του είναι στενά.

#4 Επένδυση στο μαύρο όταν όλα τα υπόλοιπα στην κλίμακα των γήινων χρωμάτων κυμαίνονται. Η διαφορετικότητά του και μόνο από το χρώμα, χωρίς να παραβλέπουμε τις χρυσές λεπτομέρειες, το κρατά σε περιορισμένα όρια. Ωστόσο, τα λευκά στοιχεία τόσο της μαρμάρινης βάσης του φωτιστικού όσο και των κηροπήγιων αντισταθμίζουν τις ακρότητες των χρωμάτων και των δύο διαφορετικών στιλ που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.

Έμφαση στη διαφορετικότητα του εκκεντρικού με στοιχεία ενδυνάμωσης των δύο διαφορετικών στιλ.

Παρατηρώντας όλα τα παραπάνω αυτά που θέλουμε να κρατήσετε είναι πως το κομοδίνο δεν είναι απλώς ένας αποθηκευτικός χώρος αλλά μέρος της διακόσμησης του χώρου. Οι καθαρές επιφάνειες απαλλαγμένες τουλάχιστον από περιττά πράγματα θα πρέπει να είναι μια αρχή που θα τηρείται σε κάθε στιγμή της ημέρας σας. Τα φυτά και τα λουλούδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης του κομοδίνου, ακόμη κι όταν αυτά ορισμένες φορές θα πρέπει να απομακρύνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Πηγή

Advertisements