Ένα φρέσκο μανικιούρ πάντα μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο περιποιημένες και γεμάτες αυτοπεποίθηση!

Το πρόβλημα είναι πως ενώ οι περισσότερες γυναίκες είναι διατεθειμένες να αφιερώσουν 30 λεπτά από το χρόνο τους για να ξεβάψουν, κόψουν, λιμάρουν και βάψουν με 3 λεπτές στρώσεις βερνικιού τα νύχια τους, λίγες έχουν την υπομονή να περιμένουν μέχρι να στεγνώσει το top coat. Το αποτέλεσμα;

Ένα (ελαφρώς) χαλασμένο μανικιούρ, λόγω μιας… στιγμής αδυναμίας (επειδή ήθελες οπωσδήποτε να φας ποπ κορν, να κάνεις φασίνα και να χαϊδέψεις τον σκύλο σου, μόλις έβαψες τα νύχια σου).

Κι όμως υπάρχει τρόπος να διορθώσεις το χαλασμένο μανικιούρ χωρίς να ξεβάψεις τελείως τα νύχια σου!

Βήμα 1ο

Μην προσπαθήσεις να “καλύψεις” το κενό που δημιουργήθηκε από το χαλασμένο ή ξεφλουδισμένο μανικιούρ, περνώντας από πάνω μία ακόμα στρώση βερνικιού, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Αντίθετα, λείανε πρώτα την περιοχή με ένα buffer ή μια μπατονέτα βουτηγμένη σε nail polish remover.

  13 υπέροχα σχέδια για ombre dark νύχια από το Όλα για την Γυναίκα

Βήμα 2ο

Σειρά έχει το βερνίκι νυχιών: Βούτηξε ελαφρά το πινέλο στο μπουκαλάκι, επιτρέποντας του να συλλέξει μόνο μια μικρή ποσότητα βερνικιού. Στη συνέχεια, βάψε μόνο την “ελαττωματική” περιοχή. Μπορείς να κάνεις 2 ή ακόμα και 3 στρώσεις αν χρειάζεται.

Βήμα 3ο

Αφού στεγνώσει το βερνίκι, μπορείς να το σταθεροποιήσεις, απλώνοντας ένα top coat.

Βήμα 4ο

Απομάκρυνε τυχόν βερνίκι από τα πετσάκια με μία μπατονέτα βουτηγμένη στο nail polish remover και είσαι έτοιμη!

Bonus Tips

Εάν η “χαλασμένη” περιοχή είναι πολύ μεγάλη και το αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας δεν σε ικανοποιεί, τότε σου έχουμε δύο επιλογές:

-Αφού “γεμίσεις” τα κενά ή το ξεφλούδισμα με βερνίκι νυχιών, χρησιμοποίησε ένα top coat με glitter για να καμουφλάρεις ακόμα περισσότερο… το ατυχές συμβάν!

–Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης στο nail art. Σχεδίασε ένα εύκολο λουλουδάκια, κάνε πουά ή ombré για να καλύψεις την “προβληματική” επιλογή.

ΠΗΓΗ