Είναι σίγουρο πως σχεδόν όλες οι γυναίκες βαριούνται να περνούν την ώρα τους μπροστά στον καθρέφτη περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά τους.

Advertisements

Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα:

Άλλαξε δωμάτιο

Ο κομμωτής Daniel Jones συμβουλεύει: “Μη στεγνώνεις τα μαλλιά σου στο μπάνιο μετά το ντους, καθώς η υγρασία στο χώρο σου δημιουργεί παραπάνω δουλειά”.

Στίψε τα

Το να στεγνώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα μαλλιά σου τα πρώτα με την πετσέτα, θα μειώσει το χρόνο που θα ξοδέψεις με το πιστολάκι. Τύλιξε την πετσέτα σφιχτά γύρω από τα μαλλιά σου και στύψε την για να απομακρύνεις την επιπλέον υγρασία. Πρόσεξε όμως να μην τα τρίψεις, καθώς, όπως λέει και ο Jones, “Αυτό αγριεύει την τρίχα και προκαλεί φριζάρισμα”. Επίσης, μην ξεκινήσεις το στέγνωμα αν τα μαλλιά σου δεν είναι πάνω από 40 με 50% στεγνά.

Ξεκίνα από πάνω

Ξεκίνα από το κρανίο, ανασηκώνοντας μικρές τούφες με μια χτένα με ψιλά δόντια και ρίχνοντας τον αέρα στις ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσεις σημαντικά το χρόνο που χρειάζεσαι για να τα στεγνώσεις” λέει η hair stylist Dyana Nematallah.

  Golden blond hair: Η "ζεστή" απόχρωση για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου αυτήν την εποχή

Σημάδευε πάντα προς τα κάτω

Οδήγησε τον αέρα από τις ρίζες προς τα κάτω για να κλείσουν σωστά τα λέπια της τρίχας, γιατί διαφορετικά, δημιουργείς επιπλέον φριζάρισμα.

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements