Η κουζίνα είναι ένας χώρος δημιουργίας και πολλές από εμάς σίγουρα θα ευχόμασταν για λίγο έξτρα χώρο σε αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα σπίτια οι κουζίνες είναι ιδιαίτερα μικρές και αν δεν την οργανώσεις σωστά, τα πράγματα είναι λίγο ζόρικα. Και επειδή έχω και εγώ μικρή κουζίνα αποφάσισα πως κάτι πρέπει να γίνει.

Advertisements

 

Έτσι τα έβαλα κάτω και βρήκα πως να κάνεις την μικρή σου κουζίνα πλήρως λειτουργική. Γιατί κρίμα είναι να υπάρχει ένας μόνιμος χαμός και να μην ξέρεις που να ακουμπήσεις τι. Παρακάτω θα δεις απλές και χρήσιμες συμβουλές που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα στην μικρή σου κουζίνα.

 

Advertisements

4 Tips για μια λειτουργική μικρή κουζίνα

Πες ναι στο minimal

Ο μινιμαλισμός είναι η νέα σου αγαπημένη τάση όσον αφορά τον χώρο της κουζίνας. Ότι είναι περιττό και δεν χρειάζεται απλά σούταρε το. Είναι σημαντικό να μπορείς να έχεις ελευθερία κινήσεων όταν είσαι στην κουζίνα για να μην συμβαίνουν ατυχήματα. Αυτό ισχύει και για τις συσκευές πάνω στους πάγκους. Ότι δεν χρησιμοποιείς συχνά, το βάζεις σε ντουλάπι και το βγάζεις όταν χρειαστεί πάλι.

 

Εκμεταλλεύσου κάθε χρήσιμη γωνιά

Η μόνη γωνία που επιτρέπεται να αφήσεις ελεύθερη είναι αυτή που θα είναι το ψυγείο. Κατά τα άλλα όπου μπορείς βάλε ένα ράφι ή χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χώρο για να βολέψεις κάτι. Το κλειδί σε μια μικρή κουζίνα είναι να έχει το κάθε τι την γωνίτσα του. Έτσι, θα τα έχεις όλα και θα τα έχεις και ταχτοποιημένα πάντα.

 

Κάνε τα πάντα λειτουργικά

Ένα ακόμα φοβερό τρικ είναι να μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου πράγματα που χρησιμοποιούνται για παραπάνω από έναν σκοπούς. Για παράδειγμα, το τραπέζι της παραπάνω εικόνας είναι στο ίδιο ύψος με τον νεροχύτη της κουζίνας. Έτσι, όταν δεν το χρησιμοποιείς για να φας, γίνεται αυτόματα και ελεύθερος πάγκος εργασίας.

 

Advertisements

Πάντρεψε την αποθήκευση με το στυλ

Τέλος για να μην κάνεις την μικρή κουζίνα να φαίνεται ακόμα πιο μικρή, απόφυγε τα ντουλάπια. Κάνε μόνο ράφια και εκεί βάλε τα πράγματα σου. Βέβαια, για να μην φαίνεται σαν αχούρι η κουζίνα, χρειάζεται να τα έχεις όμορφα και ταχτοποιημένα πάντα. Μια μικρή θυσία, για μια λιγότερο καταθλιπτική κουζίνα.

 

Πηγή

 

Advertisements