Οι φθινοπωρινές βροχές έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους και αυτό στο μυαλό μας μεταφράζεται ως εξής: επιτέλους μπορούμε να φορέσουμε ξανά τα πιο χοντρά μας ρούχα και τις καινούριες μας μπότες, αλλά δυστυχώς τα μαλλιά μας θα ξεκινήσουν να φριζάρουν και να είναι γενικά εκτός ελέγχου.

Advertisements

Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα και τα μαλλιά σας φριζάρουν πανεύκολα, σας προτείνουμε να ακλουθήσετε τα παρακάτω tips. Promise, θα σώσουν την κατάσταση!

Βήμα 1

Ξεκινήστε το styling ψεκάζοντας (όπως θα έπρεπε να κάνετε πάντα) ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα (μπορεί να είναι και κρέμα, λάδι ή να έχει οποιαδήποτε άλλη μορφή). Προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά η οποία προκαλεί ακόμα περισσότερο φριζάρισμα αλλά δημιουργεί και ένα φιλμ γύρω από την τρίχα που την προστατεύει και από την υγρασία.

Βήμα 2

Συνεχίστε με μικρή ποσότητα γαλακτώματος για προστασία ενάντια στο φριζάρισμα και ξεχάστε τη λακ, τον αφρό και τα λοιπά προϊόντα styling. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό για maximum προστασία από το φριζάρισμα αλλά στην ουσία, τα πολλά προϊόντα κάνουν τα μαλλιά σας να φριζάρουν περισσότερο. Λίγες σταγόνες ορού μόνο στις άκρες αρκούν.

Βήμα 3

Στεγνώστε τα εντελώς. Μην αφήσετε ούτε ίχνος υγρασίας και περιμένετε μέχρι να κρυώσουν τελείως πριν βγείτε. Αν βιάζεστε απλά γυρίστε το σεσουάρ σας στον κρύο αέρα. Ακόμα και ελάχιστη υγρασία θα κάνει τα μαλλιά σας να διπλασιαστούν σε όγκο.

Advertisements

Extra tip

Τέλος, μην τα πιάνετε! Η ιδέα ότι τα έλαια από τα χέρια σας θα εξαλείψουν το φριζάρισμα είναι πολύ κακή και λάθος. Τα χέρια σας αφενός μεταφέρουν ηλεκτρισμό και αφετέρου ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και αυτό …ναι, ναι οδηγεί στο φριζάρισμα.

πηγή

Advertisements