Μετά από αρκετά χρόνια σχέση ή γάμου η ρουτίνα  μπορεί να γίνει απειλητική. Όμως αν ρίξουμε μια μικρή ματιά στην καθημερινή ζωή των πιο ευτυχισμένων ζευγαριών μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα. Έτσι λοιπόν οι ψυχολόγοι μας αποκαλύπτουν 3 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα.

 

Πάντα φιλιούνται τα πρωινά για να πουν αντίο.

Πολλοί άνθρωποι που είναι χρόνια σε σχέση λένε ότι δεν μπορούν να θυμηθούν πότε σταμάτησαν να φιλιούνται το πρωί πριν φύγουν για τις δουλειές τους. Όμως όταν αποχαιρετάτε το σύντροφό σας με ένα φιλί, δείχνετε ότι δίνετε προτεραιότητα στη σχέση σας.

Advertisements

Λένε πολλές φιλοφρονήσεις.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από φιλοφρονήσεις, ιδιαίτερα από το άλλο τους μισό. Μπορεί μετά από χρόνια να σας φαίνεται περιττή μια φιλοφρόνηση, όμως δεν σας κοστίζει κάτι να πείτε στο σύντροφό σας πόσο υπέροχα περάσατε εχθές το βράδυ ή πόσο περήφανοι νιώθετε που είστε δίπλα του.

Διαφωνούν ενίοτε, αλλά τα ξαναβρίσκουν.

Η διαφωνία σε μια σχέση δεν αποτελεί πρόβλημα, είναι φυσιολογικό. Το σημαντικό είναι το πώς λύνουν τη διαφωνία. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν μάθει να επικοινωνούν και να λύνουν τα προβλήματα με συζήτηση και όχι με φωνές.

Advertisements

 

πηγή

 

Advertisements