Οι οποίοι σας βοηθάνε να χάσετε και κιλά.

Το junk food για μεσημεριανό δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για να χορτάσετε, στο γραφείο. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή απλά θέλετε να ακολουθείτε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο καλό είναι να αλλάξετε μερικές λανθασμένες συνήθειες.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω 2+1 κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά στα γεύματά σας και ιδιαίτερα στο μεσημεριανό.

Μην ξεχνάτε την πρωτεΐνη: Ακόμα και θέλετε να φάτε σαλάτα για μεσημεριανό ή σούπα, η πρωτεΐνη δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο σας. Φυσικά συνιστώνται οι άπαχες πρωτεΐνες όπως είναι τα ψάρια και τα πουλερικά. Επίσης κάποια όσπρια μπορούν να σας χαρίσουν την απαιτούμενη ποσότητα σε πρωτεΐνες.

Προσθέστε λαχανικά στο πιάτο σας: Τα μικροθρεπτικά συστατικά των λαχανικών είναι σημαντικά για τη συνολική υγεία του οργανισμού σας. Προτιμήστε φρέσκα και όχι κατεψυγμένα. Γενικότερα καλό είναι να προσθέσετε τα λαχανικά σχεδόν σε κάθε γεύμα σας. Με άλλα λόγια η σαλάτα δεν πρέπει να λείπει από κανένα σας γεύμα.

Bonus: πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι όλο το απόγευμα.

Μην τρώτε ό,τι βρίσκετε: Σχεδόν όλοι όταν πεινάμε θέλουμε να φάμε οτιδήποτε, απλά για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας. Έτσι καταφεύγουμε σε θερμιδοφόρα έτοιμα, παρασκευασμένα φαγητά. Κι όμως ακόμα και όταν δεν μπορείτε να ελέγξετε την πείνα σας, αν ψάξετε λίγο παραπάνω θα δείτε ότι μπορείτε να παραγγείλετε κάτι φρέσκο και υγιεινό ή μπορείτε μόνοι σας να ετοιμάσετε μία υγιεινή επιλογή πολύ γρήγορα.

jenny.gr