Άν η σχέση σου είναι σημαντική και μετράει πολύ στη ζωή σου, είναι καλό να της δίνεις και την ανάλογη προσοχή.

Advertisements

 

Η καθημερινότητά μας είναι απαιτητική και τα δικά μας, προσωπικά προβλήματα μπορεί συχνά να μπαίνουν εμπόδιο στη σχέση με κάποιον άλλον, αλλά και στην κατανόηση του πώς νιώθει εκείνος για κάποια πράγματα.

Πολλές φορές, λοιπόν, κάνεις κάποια λάθη στη σχέση σου, τα οποία ο άλλος ή η άλλη σου έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά και δημιουργούν πρόβλημα στην ποιότητα της επικοινωνίας σας.

 

Δες ποια είναι τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε σε μια σχέση και καλό είναι να σταματήσουν να γίνονται κάποια στιγμή:

1. Δεν αποδέχεσαι κάποια πλευρά του χαρακτήρα του και τον «κοροϊδεύεις».

Όταν ο άλλος σου επισημαίνει διαρκώς ότι ενοχλείται από κάποια πράγματα που κάνεις και εσύ συνεχίζεις να τα αγνοείς, θεωρώντας τα αστεία κιόλας, ε ίσως τα πάρει στο κρανίο. Έχουμε και κάποια όρια και όταν αυτά παραβιάζονται συνέχεια, ο άλλος αισθάνεται ότι απλά δεν τον αποδέχεσαι.

Advertisements

2. Μιλάς με πρώην σου

Και απορείς με την ενόχληση ή τη δυσφορία που του προκαλεί. Seriously, δεν είναι και ότι καλύτερο και ενδεχομένως ενισχύεις την ανασφάλειά του/της. Εσένα, θα σου άρεσε;

 

3. Κάθε φορά που δυσκολεύει η κατάσταση, πετάς τη λέξη «χωρίζουμε»

Αν ο χωρισμός γίνει «καραμέλα» και τον χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα για να ταρακουνήσεις ή να «απειλήσεις» τον άλλον, χάνει και το νόημά του. Πες το και κάν’ το, όταν πραγματικά θες να χωρίσετε και, όχι κάθε φορά που κάτι σε τσαντίζει πάνω στον τσακωμό.

πηγή

Advertisements