Κι όμως, μπορείτε να καθαρίσετε τον χώρο σας σε λιγότερο από 15 λεπτά. Δεν μπορείτε, φυσικά, να κάνετε τα πάντα, αλλά θα σας δείξουμε έναν τρόπο που αν τον εφαρμόζετε καθημερινά θα καταφέρετε να διατηρείτε τον χώρο σας μόνιμα καθαρό.

Advertisements

 

Τα δωμάτια που είναι πιο συχνά ακατάστατα είναι το μπάνιο, η κουζίνα και το καθιστικό. Αφιερώνοντας 5 λεπτά στο κάθε ένα από αυτά, καθημερινά, θα μπορέσετε να διατηρήσετε το σπίτι καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται ασφαλώς να είναι τέλεια, αρκεί να είναι «αρκετά καθαρά».

Καθιστικό Τα καθιστικά είναι εύκολα. Συνήθως δεν είναι βρώμικα, αλλά ακατάστατα. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις επιφάνειες, όπως πχ τη βάση της τηλεόρασης ή το coffee table, με ένα πανάκι για να απομακρύνετε τη σκόνη. Αν χρησιμοποιήσατε κάποια κουβέρτα το προηγούμενο βράδυ, διπλώστε την και βάλε τη στη θέση της. Τακτοποιήστε τα μαξιλάρια του καναπέ. Σκουπίστε το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα και βάλτε πράγματα όπως βιβλία, παπούτσια κλπ στη θέση τους.

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις επιφάνειες.

Κουζίνα Η κουζίνα είναι ο χώρος που τρώτε, οργανώνετε τους λογαριασμούς σας κλπ. Υπάρχουν δύο κόλπα για να καταφέρετε να την διατηρήσετε καθαρή: ο άδειος νεροχύτης και οι καθαροί πάγκοι. Βάλτε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο (αν δεν έχετε πλυντήριο θα πρέπει να πλύνετε στο χέρι) και αδειάστε τους πάγκους από περιττά αντικείμενα που δεν ανήκουν στην κουζίνα. Έπειτα χρησιμοποιήστε υγρά μαντηλάκια ή κάποιο καθαριστικό για να περάσετε τους πάγκους.

Καθαρίστε τις επιφάνειες.

Μπάνιο Τα μπάνια είναι από τα δωμάτια του σπιτιού που λερώνονται αρκετά: λεκέδες από νερά, μούχλα στους αρμούς, τρίχες στο πάτωμα κ.α. Για να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα που θα διατηρεί το μπάνιο σας σχετικά καθαρό χρειάζεται να αφιερώσετε μόνο 5 λεπτά: ρίξτε καθαριστικό τουαλέτας στη λεκάνη σας και αφήστε το να μείνει. Χρησιμοποιήστε το πιγκάλ και καθαρίστε την τουαλέτα. Πάρτε ένα καθαριστικό σπρέι και χαρτί κουζίνας και καθαρίστε τους καθρέπτες, τον νιπτήρα και τον πάγκο. Αδειάστε το καλαθάκι της τουαλέτας και… τελειώσατε!

Advertisements
Πάρτε ένα καθαριστικό σπρέι και χαρτί κουζίνας και καθαρίστε τους καθρέπτες, τον νιπτήρα και τον πάγκο.
Advertisements

Πηγή