Όσο ζεσταίνει ο καιρός, πολύ πιθανό είναι να ξεκινήσουμε να βλέπουμε την ακμή μας να χειροτερεύει. Ο ιδρώτας που προκαλείται εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων υγρασίας σε συνδυασμό με τους ρύπους και τα βακτήρια φράζουν τους πόρους και προκαλούν σπυράκια. Μήπως αναρωτιέσαι «πώς να καταπολεμήσω την ακμή»;

Advertisements

Παρακάτω θα βρεις ποια είναι τα συστατικά κλειδιά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα σπυράκια παρελθόν!

 

 

Advertisements

Πώς να καταπολεμήσω την ακμή;

Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ ανήκει στην ομάδα των β- υδροξυ-οξέων (ΒΗΑ). Αποτελεί ένα από τα πιο συνήθη συστατικά σε skincare προϊόντα, καθώς απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ λόγω της λιποδιαλυτής σύστασής του διαπερνά με μεγάλη ευκολία τους πόρους και απελευθερώνει το παραπανίσιο σμήγμα. Αυτή η διττή απολεπιστική του δράση διατηρεί υπό έλεγχο την έντονη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων και ακμής.

 

Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι μια ομάδα παραγώγων βιταμίνης A με εξαιρετικά αποτελέσματα στα ακνεϊκά δέρματα. Συμβάλλουν στην απομάκρυνση των επιφανειακών κυττάρων που φράσσουν τους πόρους.

Τα κακά νέα είναι ότι οι περισσότεροι εμφανίζουν ευαισθησία στα ρετινοειδή, με αποτέλεσμα να προκαλείται ερυθρότητα, ερεθισμοί, αίσθηση τραβήγματος και έντονο ξεφλούδισμα. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση ενός προϊόντος με χαμηλή περιεκτικότητα σε ρετινοειδή ή την ανάμειξή του με την ενυδατική κρέμα.

Advertisements

 

Οξέα

Η απολέπισης μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Προτιμότερη επιλογή αποτελεί η χημική απολέπιση, καθώς θεωρείται πολύ πιο ήπια και ασφαλής για την επιδερμίδα μέθοδος από τη μηχανική, δηλαδή εκείνη που γίνεται με τα scrubs που περιέχουν κόκκους απολέπισης. Για να κάνεις χημική απολέπισης επέλεξε ένα προϊόν με οξέα (άλφα ή βήτα υδροξυοξέα aka AHA ή ΒΗΑ).

 

Oil free συνθέσεις

Ο πιο εύκολος τρόπος να μειώσεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου είναι να αντικαταστήσεις την κοινή ενυδατική σου με μια oil free φόρμουλα, η οποία δεν θα φράζει τους πόρους. Σε περίπτωση που ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή, αναζήτησε oil free ενυδατικές κρέμες που ενυδατώνουν την επιδερμίδα, μειώνοντας τα σημάδια ξηροδερμίας και χαρίζοντας άνεση στο δέρμα.

Advertisements

*Πριν δοκιμάσεις κάποιο νέο προϊόν ή αλλάξεις τη skincare ρουτίνα σου, αναζήτησε τη συμβουλή του δερματολόγου σου.

missbloom.gr

 

 

 

Advertisements

 

Advertisements