Η επιλογή του τέλειου χριστουγεννιάτικου δέντρου συχνά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η αλήθεια είναι ότι το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πολύ πιο όμορφο από το ψεύτικο, αλλά πώς θα σιγουρευτείς ότι το έλατο που μόλις αγόρασες, θα μείνει φρέσκο ​​μέχρι το νέο έτος;

Αν και γενικά είναι εύκολο να το φροντίσεις, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να κάνεις το φυσικό δέντρο σου, για να φαίνεται υπέροχο αυτά τα Χριστούγεννα.

Ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια ανθοδέσμη που θα δώσεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να βεβαιωθείς ότι θα έχεις ένα λαμπερό και φρέσκο δέντρο, είναι να κόψεις τον κορμό, να το ποτίζεις με άφθονο νερό και να βεβαιωθείς ότι το έχεις τοποθετήσει μακριά από τα καλοριφέρ.

Πώς να φροντίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου

Ο Kamalvir Dhillon, manager του B & Q, δίνει στο Prima τις συμβουλές του για το πώς να επιλέξεις και να διατηρήσεις φρέσκο το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σου:

  4 πανέμορφες ιδέες για να ανανέωσετε τον παλιό σας καναπέ

1. Κάνε την τέλεια επιλογή

Ενώ κάθε ποικιλία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή του δέντρου είναι να έχει μια βαθιά πράσινη, υγιή εμφάνιση με λίγες ή και καθόλου καφέ βελόνες. Δοκίμασε να τρίψεις με τα χέρια σου μερικά από τα κλαδιά – αλλά πρόσεχε τις βελόνες!

2. Η θέση είναι το παν

Ο Kamalvir εξηγεί: «Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μεγαλώνουν σε κρύα κλίματα, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τοποθετήσεις το δέντρο σου μακριά από πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ ή σόμπες. Αυτό πρέπει να το προσέξεις επειδή η θερμότητα θα στεγνώσει το δέντρο και θα χάσει τις βελόνες του γρηγορότερα.

Επίσης, κάτι που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι τα φρούτα εκπέμπουν αέριο αιθυλενίου το οποίο επηρεάζει τα φυτά και τα δέντρα, κάνοντας τις βελόνες να πέσουν πιο γρήγορα. Οπότε μην τοποθετήσεις κάποια φρουτιέρα κοντά στο δέντρο.

3. Το μυστικό είναι η ενυδάτωση!

«Όπως όλα τα ζωντανά πλάσματα, έτσι και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα διψάνε, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται άφθονο νερό για να αναπτυχθούν λέει ο Kavalmir. «Ανάλογα με το μέγεθός του, το μέσο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να «πιει» έως και λίγα λίτρα νερό ημερησίως για να εξασφαλίσεις ότι το δέντρο σου θα παραμένει λαμπερό και φουντωτό όλη τη σεζόν.

  Αντικολλητικό χαρτί: 7 εναλλακτικές χρήσεις του που ίσως να μην είχατε σκεφτεί

Αν το δέντρο σου είναι μέσα σε γλάστρα, βεβαιώσου ότι ποτίζεις και τις ρίζες του. Και αν το κρατήσεις έξω στη βεράντα, σε μπαλκόνι ή σε κήπο μπορεί να χρειαστεί ακόμα περισσότερο νερό για να αποφευχθεί το στέγνωμα».

Πηγή