Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να λούζεις τα μαλλιά σου το βράδυ και το πρωί που ξυπνάς να είναι λιπαρά. Η λιπαρότητα εμφανίζεται κυρίως στις ρίζες των μαλλιών, κάτι που αισθητικά δεν είναι ωραίο, ενώ επηρεάζει και το styling των μαλλιών.

Advertisements

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη λιπαρότητα δεν γνωρίζουν τους ακριβείς λόγους. Βασικά λάθη στην περιποίηση, στον καθαρισμό, στα προϊόντα που εφαρμόζονται αλλά ακόμη και ορμονικοί λόγοι είναι κάποιες από τις αιτίες.

Και στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στα 3 βασικά λάθη περιποίησης που προκαλούν έντονη λιπαρότητα.

Λάθη που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας και δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ότι είναι η αιτία που λαδώνουν τα μαλλιά μας!

  • Ξεκινάμε από το καθαρισμό των μαλλιών και συγκεκριμένα από το τελευταίο στάδιο, όπου ξεπλένουμε τα μαλλιά μας. Αν δεν απομακρύνουμε και το παραμικρό ίχνος σαμπουάν ή conditioner, τα μαλλιά μας θα λαδώσουν το επόμενο πρωινό.
    Το νερό πρέπει να τρέχει άφθονο στα μαλλιά μας, ενώ εμείς πρέπει να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απομακρύνουμε τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει. Με την υφή μπορούμε να καταλάβουμε αν τα μαλλιά μας έχουν ξεπλυθεί.
  • Συνεχίζουμε με τα προϊόντα styling και συγκεκριμένα με το ενυδατικό λάδι, το οποίο πρέπει αυστηρά να εφαρμόζεται στις άκρες και όχι στις ρίζες. Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μάσκα ενυδάτωσης μπορούμε να απλώσουμε λάδι και στις ρίζες, ωστόσο μετά απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός. Αν αντιμετωπίζεται έντονο θέμα λιπαρότητας στα μαλλιά σας, μπορείτε ακόμα και να μη χρησιμοποιείτε ενυδατικό λάδι, προτιμήστε κάποιο κρεμώδες προϊόν ή οποιοδήποτε άλλο απευθύνεται στα λιπαρά μαλλιά.
  • Το τελευταίο και πιο συχνό λάθος είναι το καθημερινό λούσιμο. Μία συνήθεια τόσο απολαυστική και χαλαρωτική είναι η βασική αιτία που χαλάει το pH της τρίχας και παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα. Δερματολόγοι συμβουλεύουν να λουζόμαστε 1 με 2 φορές την εβδομάδα!

πηγή

Advertisements