Το απαραίτητο αντιοξειδωτικό για υγιές, λαμπερό δέρμα.

Advertisements

Η βιταμίνη είναι ο σύμμαχος που πρέπει να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου.

Το αντιοξειδωτικό αυτό μπορεί να συναντηθεί σε πάρα πολλούς ορούς και κρέμες, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι είναι αυτό στο οποίο χρησιμεύει.

Οι δερματολόγοι Dendy Engelman και Deanne Mraz Robinson μοιράζονται όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη βιταμίνη Ε και το δέρμα σου:

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Τι είναι η Βιταμίνη Ε;

Η βιταμίνη Ε είναι μια ομάδα λιποδιαλυτών βιταμινών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. “Η βιταμίνη Ε είναι σαν την κόλλα που κρατά τα πάντα μαζί”, λέει ο Engelman. “Βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος”. Αν την ψάχνεις σε κάποιο προϊόν, η Robinson λέει ότι βρίσκεται συνήθως ως τοκοφερόλη στις λίστες συστατικών.

Advertisements

Και οι δύο συμφωνούν ότι η βιταμίνη Ε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται σε μια κρέμα δέρματος ή σε έλαια. Συνήθως αναμιγνύεται με βιταμίνη C στους ορούς για να ενεργοποιήσει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της. Μπορείς ακόμη να τη λάβεις μέσω της διατροφής σου, ενσωματώνοντας περισσότερο ελαιόλαδο, λαχανικά και καρύδια, αλλά η Robinson λέει ότι μελέτες δείχνουν ότι τα τοπικά αντιοξειδωτικά ωφελούν το δέρμα ταχύτερα από τα διαιτητικά.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τη βιταμίνη Ε;

Ενώ η βιταμίνη Ε μπορεί γενικά να λειτουργήσει σε όλους, εκείνοι που έχουν λιπαρή επιδερμίδα ή επιρρεπή στην ακμή πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη χρήση της στις ρουτίνες φροντίδας τους.

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό

Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο περιβάλλον μας, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αποδυνάμωση του φυσικού φραγμού του δέρματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και μετά από μια μικρή ποσότητα έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία, τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο δέρμα μειώνονται κατά 50%, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τα συμπληρώσεις για να διατηρήσεις την υγεία του δέρματος.

Είναι αντιφλεγμονώδης

Η βιταμίνη Ε βοηθά το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο και εύπλαστο και καταπολεμά τη φλεγμονή. Ο Engelman λέει ότι μία μελέτη έδειξε ότι η βιταμίνη Ε ανακουφίζει όσους πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, η οποία προκαλεί ερυθρότητα, φαγούρα και ερεθισμένο δέρμα. Η Robinson λέει επίσης ότι σταθεροποιεί τη βιταμίνη C και προσθέτει επιπλέον αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Κάνει καλό στις ουλές και τα σημάδια 

Η βιταμίνη Ε δεν είναι ευεργετική μόνο για το πρόσωπό σου, αλλά και για το σώμα σου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση βιταμίνης Ε μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση ουλών από εγκαύματα, και χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Engelman λέει ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη και θεραπεία των ραγάδων.

πηγή

Advertisements