Αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι ψάχνουν όλους τους πιθανούς τρόπους για να χάσουν βάρος και να γραμμώσουν το σώμα τους, αλλά στη λέξη γυμναστική ή περπάτημα παθαίνεις αλλεργία, τότε μάλλον αυτές οι γραμμές γράφονται για εσένα.

Advertisements

Το περπάτημα είναι μία ασχολία η οποία μπορεί να σε κρατήσει σε φόρμα, αλλά και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Σκέψου πως ακόμη και 30’ έντονο περπάτημα την ημέρα είναι αρκετά για να γυμναστείς. Ο Patrick Murphy, προπονητής πολλών διάσημων ηθοποιών υποστηρίζει πως είναι καλό να μεταφέρεις την προπόνησή σου εκτός σπιτιού.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Συνεπώς είναι ιδανικό να περπατάς έξω από το σπίτι και σου έχουμε τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξεις το περπάτημα (πεζοπορία στην καθημερινότητά σου).

Έχει τα ίδια οφέλη με το γυμναστήριο. Δεν μένεις σε περιοχή που ευνοεί το περπάτημα ή έχει κακό καιρό; Δεν πειράζει πήγαινε στο γυμναστήριο και κάνε διάδρομο. Θα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

Σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες: «Αν ψάχνεις τον τρόπο να κάψεις όσες περισσότερες θερμίδες μπορείς, τότε κάνε πεζοπορία. Μία ώρα πεζοπορίας καίει περίπου 400+ θερμίδες», αναφέρει η γυμνάστρια Amy Jordan.

Παίρνεις περισσότερη βιταμίνη D: «Η γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική. Για μένα, είναι η καλύτερη ενίσχυση της διάθεσης! Μπορεί συνήθως να ακούς τη συμβουλή μείνε μακριά από τον ήλιο, όμως χρειάζεται ημερησίως να κάθεσαι περίπου 10 με 15 λεπτά.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Η απορρόφηση της βιταμίνης D ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία των εντέρων και τις ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση» αναφέρει ο trainer Patrick Murphy.

πηγή

Advertisements