Όσο κι αν απολαμβάνουμε να βαφόμαστε και αγαπάμε το μακιγιάζ, υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθουμε από τους επαγγελματίες του είδους.

Παρακάτω, θα βρεις τα μυστικά διάσημων makeup artist για άψογο μακιγιάζ.

Εφάρμοσε foundation σε φρεσκοενυδατωμένη επιδερμίδα

Ο makeup artist Sir John, ο οποίος επιμελείται το μακιγιάζ της Beyoncé ακολουθεί πιστά έναν κανόνα – “να κάνει το foundation να μοιάζει με δεύτερο δέρμα”. Για να το καταφέρει αυτό, το απλώνει ενώ η επιδερμίδα είναι ακόμη φρεσκο-ενυδατωμένη.

Χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα λαδιού προσώπου ως highlighter

Το συγκεκριμένο tip έρχεται από τον Alexx Mayo, ο οποίος για περισσότερη λάμψη στην επιδερμίδα αποκαλύπτει πως χρησιμοποιεί μικρή ποσότητα λαδιού προσώπου στα ψηλότερα σημεία του προσώπου.

Ακολούθησε αυτήν την τεχνική για άψογη και φυσική επιδερμίδα

Η celebrity makeup artist Lisa Eldridge έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις Keira Knightley, Dua Lipa και Cara Delevingne. Η ίδια τονίζει πως “το foundation δεν πρέπει να καλύπτει τελείως το δέρμα μας, αλλά να κάνει πιο ομοιόμορφο τον τόνο του και να κρύβει μικρές ατέλειες”. Όταν ολοκληρώσεις την εφαρμογή του foundation, ακολούθησε τo “pinpoint concealer technique” για να καλύψεις με concealer τυχόν ατέλειες και στη συνέχεια εφάρμοσε ένα πιο ανοιχτό concealer για highlighting.

ΠΗΓΗ