Δεν υπάρχει φυτό που τα μην παρουσιάσει κάποια ασθένεια κάποια στιγμή της ζωής του. Είτε αυτό αφορά επιδρομές από ζωύφια ή λόγω μη σωστού ποτίσματος/κλαδέματος. Θα δεις ποιοι είναι οι τρόποι για να διώξεις ζωύφια και έντομα από τα φυτά σου για να είναι πάντα υγιή και προστατευμένα.

Η μελίγκρα είναι από τις πιο συχνές αιτίες από τις οποίες αρρωσταίνουν τα φυτά και θα δεις πως θα αντιμετωπίσεις την ίδια αλλά και παρόμοιες επιδρομές εντόμων, αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο.

1. Ψέκασμα στα φύλλα με νερό

Το νερό είναι άκρως αποτελεσματικό αν μικρά ζωύφια κάνουν επιδρομή στα φύλλα των φυτών σου. Δεν έχεις παρά να τα ψεκάσεις και έπειτα να τα σκουπίσεις με βαμβάκι ή ένα απαλό χαρτί και θα δεις πως θα ελαττωθεί κατά πολύ η αρρώστια εκεί. Μπορείς να επαναλαμβάνεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

2. Διάλυμα με οινόπνευμα, σαπούνι και νερό

Βάλε σε ένα μπολ 2 κουταλάκια του γλυκού μπλε οινόπνευμα, 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά σαπούνι πράσινο. Με αυτό το μείγμα ψεκάζεις στα φύλλα που έχουν προσβληθεί μια φορά την εβδομάδα.

3. Διάλυμα με σαπούνι με νερό

Σε ένα λίτρο νερό ρίχνεις 4 κουταλάκια του γλυκού πράσινο σαπούνι και ψεκάζεις τις προσβεβλημένες περιοχές του φυτού.Επαναλαμβάνεις 1-2 φορές την εβδομάδα.

Αυτές οι εύκολες και απλές παρασκευές αντιμετώπισης των εντόμων από τα φυτά σου, θα σε βοηθήσουν να διώξεις μακριά τις ασθένειες με φυσικό τρόπο.

ΠΗΓΗ