Καθώς μεγαλώνουμε το σώμα μας αλλάζει, οπότε η διατροφή μας πρέπει επίσης να αλλάξει.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι παίρνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, για την αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Ασβέστιο για την υγεία των οστών

Στην πραγματικότητα, 1 στις 3 γυναίκες άνω των 45 κινδυνεύει να έχει κάποιο κάταγμα που προκαλείται από οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση επηρεάζει και τους άνδρες, αλλά όχι σε τόσο υψηλά ποσοστά. Απορροφούμε λιγότερο ασβέστιο καθώς μεγαλώνουμε και η ικανότητα ορισμένων γυναικών να ανέχεται τα γαλακτοκομικά – οι καλύτερες πηγές ασβεστίου – μειώνεται επίσης καθώς μεγαλώνουν. Τα σκούρα φυλλώδη χόρτα και ο χυμός πορτοκαλιού με ενισχυμένο ασβέστιο είναι καλές εναλλακτικές επιλογές.

Πρωτεΐνη για υγιή μυϊκή μάζα

Καθώς μεγαλώνουμε χάνουμε μυϊκή μάζα και για να επιβραδύνουμε αυτή την απώλεια είναι σημαντικό να ασκούμαστε και να λαμβάνουμε άπαχη πρωτεΐνη, πάντα φυσικά με μέτρο. Εάν δεν τρώτε κρέας μπορείτε να πάρετε πρωτεΐνη από τη σόγια, κινόα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φασόλια.

Οι ανάγκες σας σε πρωτεΐνες εξαρτώνται από το πόσο ζυγίζετε.

Advertisements

Βιταμίνη Β-12 για τη λειτουργία του εγκεφάλου

Ένα βασικό θρεπτικό συστατικό, του οποίου μειώνεται η απορρόφηση καθώς μεγαλώνουμε, είναι η βιταμίνη Β-12, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση τόσο των υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων όσο και για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Β-12 είναι τα αυγά, το γάλα, τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως δημητριακά

Η κατανάλωση επίσης σε δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτων και λαχανικών θα βοηθήσει στην αποφυγή πολλών κοινών προβλημάτων που έρχονται με την ηλικία. Τέλος φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό, ακόμα κι αν δεν διψάτε.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements