Μέσα στη δύσκολη και πολυάσχολη καθημερινότητα, όλοι μας θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο από τις δουλειές και να αποκτήσουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ψάξαμε και βρήκαμε tips που μας βοηθήσουν να γλιτώσουμε αρκετή ώρα από το καθάρισμα του σπιτιού.

 

Προστατευτικό φούρνου

Υπάρχει μια ειδική επιφάνεια που τοποθετείται στο κάτω μέρος του φούρνου σας και τον προστατεύει από όλες τις βρομιές που μπορεί να στάξουν σε αυτό το σημείο. Γλυτώστε ώρες από το καθάρισμα του φούρνου βάζοντας αυτή την επιφάνεια που κοστίζει γύρω στα 15-20 ευρώ και μπορείτε να τη βρείτε σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα. Αν όμως δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για αυτόν τον λόγο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο!

 

Το προστατευτικό φούρνου θα σας σώσει από πολύ καθάρισμα!

 

Καθαρίστε τα ταψιά γρήγορα χωρίς καθόλου κόπο

Βάλτε το λερωμένο ταψί ή την κατσαρόλα στον νεροχύτη και ρίξτε στο εσωτερικό του λίγο ζεστό νερό, απορρυπαντικό πιάτων και μαγειρική σόδα. Αφήστε το ταψί στον νεροχύτη όση ώρα τρώτε και αμέσως μετά περάστε το με ένα σφουγγάρι. Όλη η βρομιά θα εξαφανιστεί στο δευτερόλεπτο.

  5 έξυπνοι τρόποι να καθαρίσετε την κουζίνα σας με χυμό λεμονιού

Tip Μπορείτε να πετύχετε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με ξίδι. Βάλτε ξίδι στο ταψί σας μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος, αφήστε το να δράσει για όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί το ταψί σας θα λάμψει σαν καινούριο τρίβοντάς το ελαφρά με ένα σφουγγάρι και λίγο νερό.

 

Καθαρίστε με την «S» μέθοδο

Αν έχετε ανοξείδωτες επιφάνειες τότε αποφύγετε να τις καθαρίζετε με κυκλικές κινήσεις γιατί αυτή η μέθοδος αντί να καθαρίζει τις επιφάνειές τις κάνει χειρότερα. Προτιμήστε καλύτερα την «S» μέθοδο που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο μαζί με ακόμα 2 εκπληκτικά τιπς. Το όνομα της συγκεκριμένης καθαριστικής μεθόδου προέρχεται από την κίνηση που κάνει το χέρι μας καθαρίζοντας και σχηματίζοντας κάθε φορά το αγγλικό γράμμα «S».

 

Πηγή