Και, ναι, ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου που οι πρώτες ασθένειες έχουν κάνει την εμφάνισή τους κι έχουν αρχίσει να ταλαιπωρούν πληθώρα ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να κολλήσει γίνεται όλο και μεγαλύτερη και, ειδικά συμπτώματα, όπως ο βήχας, αποτελούν τους πιο συνηθισμένους υπόπτους πίσω από τις αιτίες εξάπλωσης των μικροβίων.

Advertisements

Πόσες φορές έχεις παρατηρήσει τελευταία κάποιον να βήχει γύρω σου και να σε πιάνει συνάμα μία ανησυχία για το αν έχεις κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις ώστε να προφυλαχθείς; Η’ πόσες φορές έχει τύχει εσύ να είσαι το άτομο που πάσχει από βήχα;

Επειδή, λοιπόν, αυτή είναι μία κατάσταση που τους επόμενους μήνες θα δούμε και θα ξαναδούμε αρκετές φορές, υπάρχον τρεις κανόνες που καλό θα ήταν να έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

1. Προειδοποίηση: Οι διπλανοί σου δεν μπορούν να ξέρουν πότε θα βήξεις, οπότε το ευγενικό θα ήταν να τους ενημερώσεις πριν το κάνεις. Ειδικά αν κάποιος σκοπεύει να σε αγκαλιάσει ή να σε φιλήσει, οφείλει να γνωρίζει ότι έχεις βήχα και, αν θελήσει να συνεχίσει παρά αυτό, να ξέρει ότι παίρνει τα ρίσκα του.

2. Υγιεινή: Πλένε τα χέρια σου συχνά, καθώς αυτός είναι ο πιο καλός τρόπος να αποφύγεις την εξάπλωση των μικροβίων. Όταν βήχεις ή/και ακουμπάς το στόμα σου, είναι εύκολο τα μικρόβια να μεταφερθούν σε κάθε επιφάνεια με την οποία θα έρθουν σε επαφή.

3. Κάλυψη: Έχε μαζί σου χαρτομάντηλα, ώστε να τα χρησιμοποιείς κάθε φορά που βήχεις για να καλύπτεις το στόμα σου. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείς κάποιο, θα πρέπει να το πετάς και να παίρνεις την επόμενη ένα καινούργιο και, στη συνέχεια, να ξαναπλένεις τα χέρια σου.

πηγή

Advertisements
Advertisements