Πολλά από τα παλιά αντικείμενα που ίσως μέχρι πριν κάποια χρόνια “σνομπάραμε” έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην σύγχρονη διακόσμηση σπιτιών. Αρκετοί διακοσμητές τα ψάχνουν σαν τρελοί και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν ιδιαίτερη συλλεκτική, άρα και χρηματική αξία.

 

Τα παλιά μπαούλα δεν έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα στην διακόσμηση του σπιτιού, αλλά πλέον κατάφεραν και εισχώρησαν σε όλα τα στυλ σπιτιού και σε όλα τα δωμάτια.

Μπορούν να το τοποθετηθούν στο σαλόνι, στον διάδρομο ή στην κρεβατοκάμαρα, ενώ πέρα της διακοσμητικής τους αξίας, είναι και χρηστικά ως αποθηκευτικοί χώροι.

Πέρα από τον ρομαντισμό που προσφέρουν, δίνουν επίσης και μια ρουστίκ πινελιά στον χώρο μας.

«Όταν έχουμε να κάνουμε με την διακόσμηση εσωτερικών χώρων δεν υπάρχουν κανόνες ή περιορισμοί»

Το βασικό είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο που εμείς θα είμαστε άνετα!

Τα παλιά μπαούλα που θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα θα έχουν φθορές και γρατσουνιές. Αυτή είναι όμως η γοητεία τους. Αν πάλι η κατάσταση του είναι τόσο άσχημη, μπορείτε να κάνετε αναπαλαίωση, είτε μόνοι σας ή σε κάποιον ειδικό.

  Aυτό είναι το χρώμα που κάνει τα πάντα στο σπίτι να δείχνουν πιο ακριβά

 

Η χρήση τους πέρα από αποθηκευτικό χώρο μπορεί να αλλάξει. Κάποιοι χρησιμοποιούν τα παλιά μπαούλα ως τραπεζάκι, μπουφέ ή ως κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρα τους.

Η αξία τους ποικίλει… από 0 ευρώ, έως δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τον σχεδιαστή. Για παράδειγμα παλιά μπαούλα της Louis Vuitton είναι δυσεύρετα και ιδιαίτερα ακριβά.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και πάρτε ιδέες για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους δικούς σας θησαυρούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ