Θα το έχεις παρατηρήσει και εσύ: Αν περάσουν κάποιες ημέρες χωρίς να πιάσεις ξεσκονόπανο ή σκούπα, το σπίτι θα βρωμίζει και γεμίζει σκόνη. Τι γίνεται όμως αν, ενώ όντως καθαρίζεις, πάλι η σκόνη εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού;

 

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δε φταις απαραίτητα εσύ, αλλά ο τρόπος που μπορεί να το κάνεις. Δες τα  2 λάθη στα οποία οφείλεται η γρήγορη επανεμφάνιση της σκόνης:

1. Ξεσκονίζεις από κάτω προς τα πάνω

Η σωστή σειρά είναι από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από τα πιο ψηλά ράφια και επίπεδα στα πιο χαμηλά. Για παράδειγμα, σε μια βιβλιοθήκη πρέπει να αρχίσεις από το πιο ψηλό ράφι.

Αν καθαρίζεις όλο το σπίτι συνολικά, ξεκίνα από τα ράφια στους τοίχους, ή τον ανεμιστήρα ή το φωτιστικό αν είσαι αποφασισμένη να κάνεις γενική καθαριότητα, και σταδιακά θα φτάσεις στα χαμηλότερα επίπεδα όπως τα τραπέζια και τέλος το πάτωμα το οποίο θα σκουπίσεις και θα σφουγγαρίσεις.

 

2. Ξεσκονίζεις με αντικείμενα που δεν «εγκλωβίζουν» τη σκόνη

Αντικείμενα όπως το φτερό ξεσκονίσματος, ακόμα και μερικά πανιά χειρός μπορεί να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη, σίγουρα όμως δεν έχουν αποτέλεσμα.

Γιατί; Επειδή, στην πραγματικότητα, διανέμουν τη σκόνη στον αέρα και, αργά ή γρήγορα, αυτή ξανακάθεται στις επιφάνειες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πανί με μικροΐνες ή ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα οποία όντως μαζεύουν τη σκόνη πάνω τους.

 

Πηγή