Μία από τις πιο αγαπημένες και εύχρηστες σάλτσες, σίγουρα, είναι η κέτσαπ. Εκτός όμως, από τις γνωστές χρήσεις της, τώρα παίρνει θέση και ως… καθαριστικό!

Advertisements

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Την βάζουμε στις τηγανιτές πατάτες ή σε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με τυρί, δεν μπορούμε να φανταστούμε τα μπέργκερ χωρίς αυτή, αλλά η διάσημη και δημοφιλής κόκκινη σάλτσα δεν εξαντλεί τη χρησιμότητά της στα πιάτα μας!

Ανακαλύψαμε κι άλλους τρόπους για να μας φανεί χρήσιμη. Βγάλτε την λοιπόν, από το ψυγείο σας και χρησιμοποιήστε την αλλιώς

 

Καθαρίστε τα χάλκινα σκεύη ή διακοσμητικά… εναλλακτικά!

Καθαρίστε οικονομικά και φυσικά τα ορειχάλκινα και χάλκινα σκεύη μαγειρικής αλλά και τα μπρούτζινα διακοσμητικά αξεσουάρ και είδη που έχετε στο σπίτι σας με τη βοήθεια της κέτσαπ.

Advertisements

Τι κάνετε; Απλά, απλώνετε μια γενναιόδωρη ποσότητα κέτσαπ σε ένα βαμβακερό πανί και περνάτε με αυτό τα σκεύη ή τα αντικείμενα.

Την αφήνετε λίγα λεπτά να δράσει και στη συνέχεια, τρίβετε ελαφρά. Η όξινη σύνθεση της κέτσαπ θα εξαφανίσει τυχόν σημάδια οξείδωσης από την επιφάνειά τους και θα αποκαταστήσει τη χαμένη λάμψη τους!

 

Αν υπάρχουν λεκέδες που επιμένουν, δεν έχετε παρά να επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας… λίγο αλάτι!

 

Καθαρίστε και τον φούρνο

Έχετε παρατηρήσει κάποιους επίμονους λεκέδες στον φούρνο σας; Η μαγική σάλτσα θα τα εξαφανίσει!

Advertisements

Ρυθμίστε τον φούρνο στη χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί, απλώστε λίγη κέτσαπ πάνω στον λεκέ που επιμένει.

Στη συνέχεια, τρίψτε λίγο το σημείο με ένα πανάκι κι αφήστε την κέτσαπ να δράσει για 5 λεπτά προτού την ξεπλύνετε με λίγο νερό.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements