Μικρές αλλά και μεγάλες επεμβάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού μας με σκοπό την ανανέωσή του. DIY και ιδέες οργάνωσης που θα δώσουν νέα πνοή στο διαμέρισμα που νοικιάζετε.

Τόσα χρόνια νοικιάζω σπίτι, και ίσως νιώθω τυχερή που δεν μπόρεσα να αγοράσω σπίτι με την κατάσταση που πλέον επικρατεί.

Όπως και να έχει πάντως, είτε νοικιάζεις, είτε έχεις δικό σου σπίτι, έρχεται η στιγμή που το βαριέσαι. Ένας λόγος παραπάνω για όσους νοικάζουμε σπίτι και ειδικά αν έχουμε περίεργο σπιτονοικοκύρη, αφού λέμε “σιγά μην του βάψω και το σπίτι…”.

Τι έχουμε βαρεθεί στη διακόσμηση του σπιτιού μας

  •  Μονότονη διακόσμηση,
  •  το βαρετό άσπρο χρώμα στον τοίχο,
  •  ίδια καλύμματα στους καναπέδες,
  •  ο κλασσικός πίνακας ζωγραφικής στο χωλ που ποτέ δεν παρατήρησαμε τι απεικονίζει
  •  οι ίδιες κορνίζες στους τοίχους

Ιδέες ανανέωσης διακόσμησης σπιτιού

– Βάλε ταπετσαρία στον τοίχο του σαλονιού και στον τοίχο της κρεβατοκάμαράς σου

– Τόλμησε να αλλάξεις τα καλύμματα του καναπέ και τα σεντόνια του κρεβατιού, επιλέγοντας αποχρώσεις που “δένουν” με τις ταπετσαρίες σου.

– Ανανέωσε τα πόμολα από τις ντουλάπες και τα ντουλάπια σου

– Οργανώσου! Κλέψε ιδέες από το Pinterest και κέρδισε χώρο στο σπίτι σου, κάνοντάς το έτσι να δείχνει μεγαλύτερο και πιο τακτοποιημένο. Είναι μεγάλο ζήτημα να μην ντρέπεσαι να ανοίγεις τα ντουλάπια σου, έχοντας τα οργανωμένα σε καλαθάκια με αυτοκόλλητα ταμπελάκια. Μιλάμε για τα περίφημα printables, όπου μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν και να τα εκτυπώσεις σπίτι σου χρησιμοποιώντας απλό ή αυτοκόλλητο χαρτί.

– Ντύσε το ψυγείο σου με αυτοκόλλητο και κάντο μοντέρνο και “καινούργιο”. Με αυτό τον τρόπο θα “φωτίσεις” την κουζίνα σου και θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου ακόμα κι αν αυτό παραμένει άδειο!

– Χρησιμοποίησε χρώμα μαυροπίνακα και φτιάξε όμορφες diy κατασκευές.

– Παίξε με mix and match στυλ διακόσμησης

Ας δούμε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες για να δούμε για τι πράγμα μιλάμε !

Πηγή