Από τις γνωστότερες χρήσεις της οδοντογλυφίδας είναι το καθάρισμα το δοντιών και σαν υποκατάστατο πιρουνιού στα μεζεδάκια. Παρόλα αυτά μπορούν να σε διευκολύνουν σε πολύ περισσότερα πράγματα. Μπορούν να είναι χρήσιμες από την κουζίνα, την κηπουρική, μέχρι και στην καλύτερη διατήρηση του παρκέ σου.

Έξυπνες και πρωτότυπες χρήσεις οδοντογλυφίδας

Βράσιμο νερού

Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να έχει βάλε νερό να βράσει να μην του έχει υπερχειλίσει μια φορά. Έχει συμβεί σε όλους μας και κάθε φορά τρέχουμε να μαζεύουμε τα νερά. Για να γλιτώσεις τον πανικό αυτό, απλά βάλε μια οδοντογλυφίδα ανάμεσα στο κατσαρολάκι και το καπάκι. Δοκιμασμένο και επιτυχές!

Dressing για της σαλάτες

Πολλές φορές τα μπουκαλάκια από τις σως για τις σαλάτες έχουν φαρδύ στόμιο, με συνέπεια αντί να ρίχνεις την επιθυμητή ποσότητα, να ρίχνεις το μισό μπουκάλι. Άκου τι πρέπει να κάνει. Για αρχή αντί να αφαιρέσεις το προστατευτικό αλουμινόχαρτο άφησε το. Πάρε μια οδοντογλυφίδα και κάνε τρύπες ανάλογα με τις ποσότητα που επιθυμείς να πέφτει!

Πατάτες στα μικροκύματα

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ψήσεις πατάτα στα μικροκύματα, απλά θυμήσου να της δώσεις ξύλινα ποδαράκια! Θα ψηθεί και ευκολότερα και πιο ομοιόμορφα μιας και θα έχει εκτεθειμένες όλες τις πλευρές.

Καθάρισμα τηλεφώνου

Σκόνες και σκουπιδάκια ανάμεσα στα κουμπιά του τηλεφώνου; Κανένα πρόβλημα! Πάρε μια οδοντογλυφίδα και σπρώξε προς τα έξω οποιοδήποτε ίχνος σκόνης και βρωμιάς! Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου.

  7 απλές συμβουλές για να τελειώνετε πιο γρήγορα τη δουλειά σας

Ευκολότερο άναμμα κεριών

Πες όχι πια στο κάψιμο των δαχτύλων σου από αναπτήρες και σπίρτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μακριές τις οδοντογλυφίδες για να ανάψεις όλα τα κεριά σου. Άναψε την και χρησιμοποίησε την για να ανάψεις και όλα σου τα κεριά. Πραγματικά είναι σωτήριο!

“Σημάδεψε” το σελοτέηπ

Νεύρα και απελπισία στο κατακόρυφο κάθε φορά που πρέπει να βρεις την αρχή του σελοτέηπ και σου ξεκινάει και στραβά. Την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις, στο τέλος κόλλησε μια οδοντογλυφίδα και το πρόβλημα λύθηκε! Όχι πια άλλα νεύρα και πόλεμος με το σελοτέηπ.

Χρησιμοποίησε τες στη ζωγραφική

Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις έναντι του πιο λεπτού πινέλου για να διορθώσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια σε έναν πίνακα που έχει ζωγραφίσει. Ή μπορείς απλά να προσθέσεις αυτή τη μικρή βουλίτσα του πουά που πραγματικά με το πινέλο δε θα ήταν πετυχημένη.

Στο barbecue

Θεωρώ ότι ίσως να είναι από τις πιο πρακτικές λύσεις. Διότι, ο καθένας τρώει το κρέας του διαφορετικά. Άλλος καλοψημένο, άλλος μέτριο προς το καλό και άλλος μέτριο προς το ωμό. Για αυτό το λόγο μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρωματιστές οδοντογλυφίδες για να κατηγοριοποιήσεις το κάθε κρέας ανάλογα με την προτίμηση του άλλου.

  Ένα έξυπνο τρικ για να μην σας τσιμπάνε τα μάλλινα και 5 ακόμη συμβουλές για τα ρούχα

Ομοιόμορφο τηγάνισμα για τα λουκάνικα

Ο βαθμός δυσκολίας στο τηγάνισμα των λουκάνικων είναι το γεγονός ότι κυλάν μπρος πίσω. Για να μπορέσεις να τα μαγειρέψεις ομοιόμορφα, ένωσε τα με οδοντογλυφίδες έτσι ώστε να γυρνάν όλα από την ίδια πλευρά κάθε φορά.

Βρες το σκόρδο

Εάν χρησιμοποιείς σκόρδο για να νοστιμίσεις τα φαγητά σου αλλά δε θέλεις να υπάρχει όταν το σερβίρεις στο πιάτο, τσίμπησε το με μια οδοντογλυφίδα, οπότε να είναι εύκολο να ξεχωρίσεις και να βγάλεις το σκόρδο στο τέλος του μαγειρέματος.

Στήριγμα για τα βλαστάρια

Αν το βλαστάρι από το αγαπημένο σου φυτό έχει γείρει, μην βιαστείς να το καταδικάσεις και να πεις ότι έσπασε ο κορμός του άρα δε θα μεγαλώσεις. Στήριξε το με μια οδοντογλυφίδα σαν σε νάρθηκα και θα δεις πως όχι απλά θα μεγαλώσει, θα αποκτήσει και περισσότερη από την αρχική του δύναμη.

Διόρθωσε μικρές τρύπες στο ξύλο

Κάρφωσες κατά λάθος στο λάθος σημείο του ξύλου και έχει μια μικρή τρύπα; Μην μου πανικοβάλλεσαι. Πάρε μια οδοντογλυφίδα, βούτα την άκρη της σε κόλα και βάλε την στην τρύπα. Σπάσε ότι περισσεύει και τέλος. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Φτιάξε τη διαρροή στο λάστιχο

Μην ψάχνεις πάντα την εύκολη λύση! Γίνε και λίγο δημιουργικός. Δηλαδή, άμα σου τρυπήσει σε ένα σημείο το λάστιχο μην πας αμέσως να αγοράσεις νέο. Λύση υπάρχει. Όπως ακριβώς διορθώσαμε την τρύπα στο ξύλο έτσι διορθώνεται και η τρύπα στο λάστιχο. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεσαι κόλα! Τόσο απλό.

  6 έξυπνες συμβουλές για να κάνεις την μικρή σου κουζίνα λειτουργική

Διόρθωσε τη χαλαρή βίδα του μεντεσέ

Είναι φορές που αν θα αλλάξεις μεντεσέ η παλιά τρύπα μπορεί να είναι πιο μεγάλη από την καινούρια με αποτέλεσμα να μην βιδώνει καλά και να είναι χαλαρή. Πως θα το διορθώσεις; Πάρε οδοντογλυφίδες και κόλα και ξεκίνα να γεμίζεις την παλιά τρύπα. Μετά με το τρυπάνι, τρύπησε στο ίδιο σημείο την τρύπα στο μέγεθος που θέλεις. Έτοιμος στερεωμένος τέλεια ο νέος μεντεσές.

Κόλλησε τις πούλιες

Το να βάλεις κόλα στις πούλιες χωρίς να δημιουργήσεις έναν μικρό χαμό δεν είναι πάντα εύκολο. Για αυτό την κατάσταση λύνουν οι ξύλινοι φίλοι μας. Ρίξε κόλα σε λίγο χαρτί και χρησιμοποίησε την οδοντογλυφίδα για να βάλλεις όση ποσότητα χρειάζεται η πούλια προκειμένου να κολλήσει.

Κάνε το ράψιμο παιχνιδάκι

Οι ραπτομηχανές δεν επεξεργάζονται όλα τα υφάσματα με τον ίδιο τρόπο. Είναι μερικά που είναι σκληρά και μερικά που κολλάνε με αποτέλεσμα η μηχανή να τα μασάει. Για να γλιτώσεις από αυτό τον μπελά, χρησιμοποίησε μια στρογγυλή οδοντογλυφίδα για να σπρώχνεις τα υφάσματα κάτω από το ποδαράκι και να μην κολλάνε.

ΠΗΓΗ