Του λες πως είναι όμορφος; Του λες πως σου λείπει; Του λες πως μαζί του περνάς τέλεια; Αν ναι μπράβο σου κορίτσι μου! Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να μην του τα πεις ποτέ. Γιατί η ρήξη μεταξύ σας θα έρθει πολύ νωρίτερα από όσο φανταζόσουν και ναι, μερικές φορές αρκούν μόνο τρεις λέξεις!

Advertisements

1 «Γιατί δεν μπορείς να είσαι περισσότερο σαν τον……»
Σταμάτα. Μην ολοκληρώσεις καν τη φράση. Αλήθεθα τώρα θα τον συγκρίνεις με κάποιον άλλον; Και γιατί ακριβώς τον επέλεξες;

2 «Μακάρι να ήσουν περισσότερο…»
Όποιο χαρακτηριστικό και αν είναι αυτό που θα ήθελες εκείνος να είχε, πιθανότατα δεν το είχε από την αρχή. Όταν εσύ τον θαύμαζες, τον κοιτούσες και έλιωνες και παρέβλεπες όλα του τα ανάποδα. Το γεγονός λοιπόν πως σου λείπει κάτι εσένα, είναι πρόβλημα δικό σου και θα πρέπει να σκεφτείς με τον εαυτό σου αν σε πειράζει και σε ποιο βαθμό. Γιατί να τον αλλάξεις για να σου ταιριάζει είναι άδικο.

3 «Μα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σωστά;»
Αντέστρεψε λίγο τους ρόλους, σε μια στιγμή που εσύ γύρισες από τη δουλειά κομμάτια, έκανες μπάνιο, έβαλες τις κρέμες σου, μαγείρεψες και τον περίμενες με κρασί. Και το φαγητό ήταν τελικά χάλια. Το έκανες εικόνα; Τώρα πρέπει να καταλάβεις πως σε μια σχέση κάποιες φορές η προσπάθεια μετράει και δείχνει πιο πολλά από το αποτέλεσμα.

4 «ΟΚ»
Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Τι εννοείς «οκ»; Ακόμα και αν έκανε κάτι λάθος, ακόμα και αν έχεις νεύρα και ακόμα και αν προσπαθεί να βγει από πάνω, είναι άδικο να τον αποκόβεις απλά με ένα τυπικό οκ. Ηρέμησε, εξήγησε του τι έχεις και προσπάθησε να το λύσετε.

5 «Τίποτα…»
Νομίζω δεν υπάρχει φράση με μεγαλύτερες αντιδράσεις από το αντρικό κοινό στο άκουσμα της. Το τίποτα μεταφράζεται ως άσε-μας-κούκλε-μου-δεν-σε-έχω-όρεξη. Ενώ εσύ στην ουσία του λες ασχολήσου-και-άλλο-μαζί-μου-πλιζ. Μίλα ξεκάθαρα, πες τι σε ενοχλεί και άσε τα μισόλογα. Τα συμφραζόμενα οι άντρες δεν τα καταλαβαίνουν.

6 «Μήπως να μην το έτρωγες αυτό;»
Κρίμα είναι να του δημιουργήσεις ψυχολογικά, δεν είναι; Αν έχει παχύνει και θέλεις να τον κάνεις να προσέξει την διατροφή του πες πως θα ξεκινήσεις δίαιτα. Μπορεί να ζηλέψει και να ξεκινήσει μαζί σου!

Advertisements

7 «Ρε πας καλά;»
Τώρα γιατί κάνεις σαν την μάνα του; Την οποία την αγαπάει, αλλά δεν είσαι εσύ και καλό είναι να μην γίνεις. Το να μιλάς λίγο υποτιμητικά στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου είναι άσχημο, δεν οδηγεί πουθενά και τον ρίχνει ψυχολογικά. Απλά όχι!

8 «Αν με αγαπάς θα μου πάρεις αυτή τη τσάντα»
Έλα μου τώρα που θα το έλεγες αυτό. Σοβαρά; Κοστολογείς την αγάπη του, αρκετά φθηνά κιόλας όσο μια τσάντα και τον εκβιάζεις ψυχολογικά για να σου αποδείξει πόσο σε αγαπάει με ένα δώρο. Λοιπόν άκου, πάρε ένα ντεπονάκι, πέσε κοιμήσου για κανά δίωρο και ξύπνα από το άλλο πλευρό!

9 «Θα κάνω ότι θες…»
Πριν πεις την παραπάνω φράση και δεσμευτείς με λευκή επιταγή, σκέψου το ξανά. Είσαι σίγουρη; Επίσης, το να δείχνεις τόσο διαθέσιμη σε εκείνον, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση ίσως δεν σου βγει σε πολύ καλό.

10 «Είσαι πολύ καλός για μένα»
Ποτέ, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο. Είσαι μια κοπέλα με θετικά και αρνητικά στοιχεία, όπως όλοι άλλωστε. Και εκείνος σε επέλεξε και σε αγαπάει για αυτά. Το μοναδικό γεγονός όμως που σίγουρα θα τον ξενερώσει από πλευράς σου είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Το ταπεινό χαμομηλάκι δεν πουλάει.

11 «Δεν σε έχω ανάγκη»
Στο άλλο άκρο της γραμμής έχουμε την Ντίβα Αθηνών και Περιχώρων που προσπαθεί να μάθει στο ταπεινό χαμομηλάκι πως να είναι ο κυρίαρχος και να πείσει τους υπόλοιπους πως είναι όντως. Παρά τις προσπάθειες της όμως, ο σύντροφος της κατάλαβε μόνο πως δεν τον θέλει και πολύ, πως χάρη του κάνει που μοιράζονται ένα κρεβάτι και πως θα έπρεπε να λέει και ευχαριστώ. Πιο απλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω.

12 «Σε σιχαίνομαι»
Μην το πεις ποτέ. Αν σου το πουν, φύγε χθες.

13 «Έπεσες πολύ χαμηλά στα μάτια μου»
Σώπα; Δεν θυμάμαι να ζητήσαμε την άποψη σου. Γιατί στην πραγματικότητα όταν κάποιος δρα με έναν τρόπο που σε εμάς δεν αρμόζει δεν σημαίνει πως εμείς ήμαστε ανώτερα όντα και εκείνος υπό. Σημαίνει απλά πως δρούμε διαφορετικά. Αν δεν σου άρεσε αυτό που έκανε, πες το, κουβέντιασε το και προσπάθησε να το λύσεις. Ώριμα!

Advertisements

14 «Οι φίλοι σου είναι ανώριμοι»
Αντίστοιχο με το να χαρακτηρίζει εκείνος τις φίλες σου κατίνες. Δεν σου αρέσει, δεν του αρέσει. Και στην τελική δεν έχεις δικαίωμα να σχολιάζεις αρνητικά ανθρώπους που ο ίδιος επέλεξε να είναι στη ζωή του. Είναι σαν να κατακρίνεις τις επιλογές του το οποίο μόνο σε ρίξη θα οδηγήσει σταδιακά.

15 «Νομίζω πως σε αγαπάω»
Όταν λες νομίζεις; Τύπου «νομίζω αυτό το τζιν με παχαίνει»; Δεν είσαι και πολύ σίγουρη; Σε αυτή την περίπτωση μην το πεις. Γιατί αν ο άλλος αισθάνεται το ίδιο, χωρίς να νομίζει όμως αλλά να είναι σίγουρος, θα τον πληγώσεις αν τελικά τα συναισθήματα σου είναι φούσκα. Πρώτα σιγουρεύεσαι και μετά ανακοινώνεις.

16 «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα»
Φυσικά και μπορείς. Να σου θυμίσω απλά πως ζούσες και πριν από εκείνον. Και μια χαρά μάλιστα. Οπότε αντίστοιχα θα ζήσεις και μετά από αυτόν. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά θα τα καταφέρεις. Μην φέρεσαι λοιπόν σαν ένα μικρό κοριτσάκι που της πήραν το παιχνίδι και πες του απλά πως «μαζί σου είναι πιο ωραία»!

Advertisements

thatslife.gr