Τα φώτα και γενικότερα οι φωτιστικές εγκαταστάσεις, είναι από τα βασικότερα συστατικά μιας ολοκληρωμένης κουζίνας και μια καλή επιλογή θα σας χαρίσει έναν όμορφα διακοσμημένο, αλλά και λειτουργικό χώρο.

Advertisements

Αφενός χρειάζεστε καλό φωτισμό γιατί οι δραστηριότητες που κάνετε στην κουζίνα το απαιτούν – κυρίως η μαγειρική και τα γεύματα. Αφετέρου, τα φώτα μπορούν να γίνουν η ιδανική αφορμή για ένα εξαιρετικό διακοσμητικό αποτέλεσμα που θα δώσει στυλ και αισθητική σε όλο το χώρο.

Δείτε παρακάτω τις φωτιστικές εγκαταστάσεις από 14 κουζίνες που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν και θα σας δώσουν ιδέες για να διαμορφώσετε και την δική σας!

 

Advertisements
να γυάλινο σκαλιστό φωτιστικό σαν αυτό είναι σίγουρο πως θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.
Τα πανέμορφα, διάτρητα, λευκά καπέλα είναι κομψά και φωτίζουν επαρκώς όλο τον πάγκο.

 

Μια κουζίνα με αυστηρές γεωμετρικές γραμμές που όμως «σπάνε» από τα όμορφα κυλινδρικά φωτιστικά.
Αυστηρή και στιλάτη κουζίνα που χρησιμοποιεί ένα μακρόστενο φωτιστικό με ζεστό φως κατά μήκος του μπαρ.

 

Το γυάλινο καπέλο βρίσκεται σε αρμονία με το στυλ της υπόλοιπης κουζίνας, ενώ παράλληλα αποτελεί μια σαφή αισθητική πρόταση.
Αυτή η λευκή και πολύ φωτεινή κουζίνα εκμεταλλεύεται άψογα το λευκό φόντο για να αναδείξει τα χρώματα που βρίσκονται, όχι μόνο στο τραπέζι, αλλά και στα πανέμορφα φωτιστικά.

 

Μια κουζίνα που δεν φοβάται το χρώμα. Ο μοντέρνος λαχανί πολυέλαιος εξασφαλίζει πως θα υπάρχει φως σε οποιοδήποτε σημείο της κομψής ροτόντας.
Εδώ, η φωτιστική εγκατάσταση έχει δώσει μεγάλο βάρος στο διακοσμητικό της ρόλο. Οι μικρές λάμπες που κρέμονται πάνω από την γωνία του πάγκου είναι πολύ κομψές και προσφέρουν απαλό φωτισμό για τις βασικές δραστηριότητες στον χώρο.

 

Advertisements
Μια «αυστηρή» κουζίνα που – πολύ έξυπνα – χρησιμοποιεί αυτά τα εξαιρετικά κομψά φωτιστικά που γίνονται το σημείο εστίασης του χώρου
Μια φωτιστική εγκατάσταση που είναι πρωτότυπη, κομψή και συνδυάζεται πολύ όμορφα με το ρομαντικό ύφος αυτής της κουζίνας.

 

Πολύ πρωτότυπη και αρκετά βιομηχανική φωτιστική εγκατάσταση που σε συνδυασμό με την επένδυση από τούβλο, δημιουργούν μια πολύ μοντέρνα κουζίνα
Υπέροχα και ανάγλυφα φωτιστικά τραβάνε την προσοχή σε αυτή την κουζίνα – μάλιστα συνδυάζονται και με τις καρέκλες που είναι ακριβώς στο ίδιο ύφος.

 

Γεωμετρικά τοποθετημένα, αυτά τα καταπληκτικά φωτιστικά σέβονται την αισθητική του χώρου και φωτίζουν επαρκώς όλο τον πάγκο.
Μια πολύ κομψή φωτιστική εγκατάσταση σε βιομηχανικό στυλ – προσέξτε την καρέκλα που έχει το ίδιο ακριβώς μοτίβο!

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements