Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που χρησιμοποιείται περισσότερο από τα υπόλοιπα, και γι’ αυτό συνήθως τη βαριόμαστε γρήγορα. Δείτε μερικούς εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε με ελάχιστο κόπο!

Advertisements

Ανανεώστε τα παλιά ντουλάπια σας 

Ξύλινα ντουλάπια Αν τα ντουλάπια σας είναι ξύλινα (και όχι μελαμίνη) μπορούν να βαφτούν. Αν αποφασίσατε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία να είστε προετοιμασμένοι, διότι απαιτεί δεξιοτεχνία για να μην σας τρέξει η μπογιά και φυσικά χρόνο, καθώς θα πρέπει να περάσετε τη βάση με αστάρι, να το αφήσετε να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια να περάσετε το χρώμα. Βάλτε ένα χρώμα έντονο ή βάψτε τα ντουλάπια λευκά. Στα ντουλάπια που έχουν τζάμι βάλτε έντονο χρώμα μόνο στην πλάτη.

121

Ντουλάπια με ταπετσαρία Βάλτε ταπετσαρία στην πλάτη των ντουλαπιών σας και δώστε τους στιλ! Αν θέλετε να φαίνεται περισσότερο και δεν έχετε τζάμια στα ντουλάπια σας, αφαιρέστε τις πόρτες, κάντε τα ανοιχτά (παρακάτω θα δείτε πόσο μόδα έχει γίνει αυτή η νέα τάση). Τέλος, έχετε ντουλάπια με ταμπλά; Βάλτε στην εσοχή τους ή προεξοχή τους ταπετσαρία και ταιριάξετε τη με μια άλλη ταπετσαρία που θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό των ντουλαπιών σας.

Ντουλάπια ανοιχτά Αφήστε τα πιάτα και τα ποτήρια σας να φαίνονται. Ξεφορτωθείτε το ντουλάπι με τον ταμπλά που έχει ξεπεραστεί, και σίγουρα έχετε βαρεθεί. Αν πάλι θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε μερικές πόρτες από τα ντουλάπια σας. Έτσι θα μπορείτε να έχετε κλειστά ντουλάπια για τα πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται και ανοιχτά ντουλάπια – (σαν ράφια πλέον) με πράγματα που θα είναι πάντα τακτοποιημένα και θα κοσμούν την όψη της κουζίνας σας. Βάψτε το εσωτερικό των ανοιχτών ντουλαπιών και θα δίνουν χρώμα και στιλ στην κουζίνα σας. Ακόμα, στα ράφια μπορείτε να βάλετε τα βιβλία μαγειρικής σας και άλλα κουζινικά διακοσμητικά.

217

Ντουλάπια σε στιλ μαυροπίνακα Αν τα ντουλάπια είναι ξύλινα, όπως είπαμε προηγουμένως, και έχετε όρεξη και χρόνο για μαστορέματα, βάψτε μερικά ντουλάπια της κουζίνας σας με μπογιά μαυροπίνακα. Προτιμήστε τα ντουλάπια που εσωτερικά έχουν πολλά πράγματα, για να σημειώνετε τι εμπεριέχει εσωτερικά ή τα ντουλάπια που έχουν σε εύκολο οπτικό πεδίο για να μπορείτε γράφετε σημειώσεις, όπως τα τρόφιμα για το super market ή κάτι που θέλετε να πείτε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας. Αν πάλι δεν έχετε ξύλινα ντουλάπια, μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητο που θα βρείτε στο εμπόριο.

Advertisements

316

Κουρτίνα στα ντουλάπια Είναι μια πιο παλιά εικόνα κουζίνας, αλλά επανέρχεται δυναμικά, ειδικά στα εξοχικά σπίτια! Τολμήστε τα έντονα χρώματα και συνδυάστε τα ποτήρια ή τα πιάτα σας.

414

Κάντε μόνοι σας ανακαίνιση στα πλακάκια σας Βάψτε τα Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικό χρώμα για πλακάκια. Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος και πραγματικά θα αλλάξει ριζικά η όψη της κουζίνας σας. Αν όμως θέλετε κάτι πραγματικά μοντέρνο και πρακτικό… βάψτε τα με μπογιά μαυροπίνακα.

514

Βάλτε αυτοκόλλητα για πλακάκια Βρείτε αυτοκόλλητα για πλακάκια. Στην αγορά θα βρείτε ωραία σχέδια ή έτοιμες εκφράσεις που σας αντιπροσωπεύουν. Ακόμα μπορείτε να βρείτε μία εικόνα στο internet και να την δώσετε για εκτύπωση στη διάσταση που έχει το πλακάκι σας.

1

Advertisements

Ξηλώστε τα πλακάκια σας και μην βάλετε καινούργια! Βάψτε τον καθρέφτη της κουζίνας σας (το κενό ανάμεσα στα κάτω και τα πάνω ντουλάπια) καθώς και την υπόλοιπη κουζίνα με πλαστικό χρώμα και βάλτε πλακάκια μόνο στον τοίχο πάνω από τις εστίες. Έτσι η κουζίνα θα δείχνει πιο μεγάλη γιατί δεν θα διακόπτεται από άλλο υλικό. Έπειτα στον τοίχο μπορείτε να βάλετε αυτοκόλλητο με μια παράσταση.

Οικονομικές Διακοσμητικές Ιδέες

Δώστε χρώμα στη κουζίνα και στο τραπέζι σας, με χρώμα στα πιάτα Τα λευκά πιάτα είναι πολύ ωραία και ιδανικά για όλες τις ώρες. Τολμήστε, όμως, να δώσετε λίγο χρώμα στα πιάτα και αμέσως θα αλλάξει η όψη των ντουλαπιών σας εσωτερικά. Αν μάλιστα έχετε ανοιχτά ντουλάπια ράφια θα τα κοσμήσουν υπέροχα! Επιλέξτε ένα σχέδιο με δύο χρώματα που σας αρέσουν.

2

Ανανεώστε την εικόνα του παλιού σας ψυγείου Βαρεθήκατε την εικόνα του ψυγείου σας; Εννοείται ότι η πόρτα του δεν αλλάζει! Βάλτε αυτοκόλλητο και αλλάξτε όχι μόνο την εικόνα του ψυγείου σας αλλά ολόκληρης της κουζίνας σας! Επίσης, μπορείτε να το επενδύσετε με αλουμίνιο για να φαίνεται ανοξείδωτο, χωρίς να είναι!

Βάλτε σε dispenser το απορρυπαντικό των πιάτων Τι πιο όμορφο από το να έχετε φροντίσει μέχρι και το δοχείο που μπαίνει το σαπούνι των πιάτων. Επιλέξτε ένα ωραίο dispenser και ξεφορτωθείτε τα πλαστικά μπουκάλια.

Αλλάξτε τη μπαταρία της κουζίνας σας Ίσως είναι μία μικρή αλλαγή αλλά σε συνδυασμό όλα τα άλλα είναι ακόμα μία πινελιά που θα ανανεώσει την όψη του νεροχύτη σας.

Πόμολα ντουλαπιών Είναι μια μικρή αλλαγή που θα δώσει στιλ στην κουζίνα σας. Επιλέξτε πόμολα σε ένα έντονο χρώμα και κάντε τη διαφορά ή επιλέξτε ένα πιο vintage στιλ. Προσοχή! Προσέξτε πόσες τρύπες είχε το προηγούμενο, έτσι ώστε το καινούργιο πόμολο να καλύπτει πλήρως τις παλιές.

spirossoulis.com

Advertisements