Και αφού στόλισες το… μέσα ήρθε η ώρα να σκεφτείς τι θα κάνεις και έξω, και συγκεκριμένα πώς θα στολίσεις το μπαλκόνι σου! Μικρό ή μεγάλο, το μπαλκόνι είναι η βιτρίνα του σπιτιού σου και η χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του πρέπει να είναι αντάξια του εσωτερικού.

Συνήθως στα μπαλκόνια βλέπουμε τις μεγαλύτερες υπερβολές, με φορτωμένα κάγκελα γεμάτα φωτάκια και γιρλάντες κάθε είδους. Ακόμα και η υπερβολή είναι αποδεκτή σε ένα χριστουγεννιάτικο μπαλκόνι αρκεί να ξέρεις πώς θα το κάνεις και οι ιδέες που σου παρουσιάζουμε τα έχουν όλα μέσα!

2Σε ένα μικρό μπαλκόνι, επίλεξε να δώσεις βάση στα φωτάκια για να του δώσεις γιορτινή όψη τα οποία μπορείς να κρατήσεις και μόνιμα!

3Δημιούργησε μια όμορφη γωνιά στο μπαλκόνι σου με μια πολυθρόνα ή καναπεδάκι το οποίο θα ντύσεις στα καρό. Ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι στον τοίχο και μερικά κομμάτια έλατο σε μια γωνιά είναι ό,τι πρέπει!

4

Μια άλλη όμορφη γωνιά που μπορείς να κρατήσεις όλο το χειμώνα είναι και αυτή η country style με κολοκύθες, έναν μαυροπίνακα, Αλεξανδρινά ή άλλα φυτά και ένα μεγάλο φανάρι με κεριά.

1 (1)Αυτή η σκεπαστή βεράντα έχει μεταμορφωθεί σε ένα μίνι σαλέ, με πυκνές χιονάτες φλοκάτες, τα must μεταλλικά έπιπλα, Αλεξανδρινά και έλατα σε γλάστρα, φωτάκια στην οροφή και έναν λευκό πολυέλαιο!

5Μπορείς να κρεμάσεις στην εξωτερική πλευρά του του παραθύρου σου κουρτίνα από κρόσια στα οποία θα έχεις καρφιτσώσει λουλούδια Αλεξανδρινού ή στολίδια που θα φαίνονται και από μέσα και από έξω.

6Τα μεγάλα φωτάκια σε κόκκινο χρώμα, χωρίς άλλα πρόσθετα είναι μια φαντασμαγορική επιλογή!

7Αν είσαι φαν του… μεγάλου τότε μια μεγαλειώδης γιρλάντα με πολλές και πολύχρωμες είναι απαραίτητη για τα κάγκελα του μπαλκονιού σου!

8Εάν θέλεις πάλι μπορεί η γιρλάντα σου να είναι από φυσικά υλικά και κουκουνάρια!

9Γιρλάντα με τεράστιες καμπάνες είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα!

10

Μια πολύ κομψή και ευρωπαϊκή ιδέα για το μπαλκόνι σου είναι απλές πράσινες γιρλάντες με κόκκινες κορδέλες.

11Μια σύνθεση με κλαδιά κυπαρισσιού, έλατου και μεγάλες μπάλες είναι άλλη μια ιδέα για τα κάγκελά σου!

Δείτε παρακάτω περισσότερες ιδέες για το μπαλκόνι σας:

tlife.gr