Μήπως έχετε ένα αρκετά στενό και μικρό δωμάτιο το οποίο δυσκολεύεστε όχι μόνο να διακοσμήσετε αλλά και να αποφασίσετε τι τελικά θέλετε να το κάνετε; Εμείς θα σας δώσουμε ιδέες που σίγουρα θα σας βοηθήσουν πολύ.

 

Είτε πρόκειται για ένα στενό, μικρό δωμάτιο είτε πρόκειται για ένα μακρόστενο χολ, λύσεις υπάρχουν. Πάρτε λίγη έμπνευση από τους χώρους που ακολουθούν έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά του στενού σας χώρου.

 

Αυτό το δωμάτιο είναι τόσο στενό που θυμίζει διάδρομο αλλά δεν είναι. Οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν βάζοντας αρκετά ράφια στους τοίχους του. Έτσι δεν χαραμίζουν καθόλου από το πάτωμά του. Η πολυθρόνα που έχει τοποθετηθεί στο βάθος του γίνεται κρεβάτι πράγμα που σημαίνει πως ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας.

 


Μια πολυθρόνα κρεβάτι μπορεί να χωρέσει ακόμα και στο πιο στενό δωμάτιο.

Τα ράφια που θα βάλετε στο δωμάτιό σας δεν χρειάζεται να έχουν πολύ βάθος. Κάντε τα τόσα ώστε να χωράνε τα βιβλία σας (και ας περισσεύουν και λίγο). Όσο για το γραφείο μπορείτε να το κάνετε επίσης μακρόστενο και αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε πάνω από δύο άτομα να δουλέψουν σε αυτό.

Σκεφτείτε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Άλλη μια πολύ ωραία ιδέα είναι να βάλετε ένα μόνο γραφείο σε ένα τόσο μικρό και στενό δωμάτιο. Βάλτε και μια στενή αλλά ψηλή βιβλιοθήκη και το μικρό σας γραφείο είναι έτοιμο.

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κατακόρυφα βάζοντας μια βιβλιοθήκη.

Δείτε πόσο όμορφο δείχνει αυτό το μικρό δωμάτιο που παρόλο που είναι μικροσκοπικό μοιάζει να χωράει τα πάντα. Ένας χτιστός πάγκος έχει τοποθετηθεί στο βάθος του -ο οποίος έχει γίνει πιο cosy με ένα στρωματάκι και μερικά μαξιλάρια- και ένα γραφείο-ράφι όλα σε λευκούς τόνους. Φυσικά δεν λείπει και μια επίσης λευκή βιβλιοθήκη.

Βάλτε ένα γραφείο-ράφι αν ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος.

Εδώ ο χώρος είναι λίγο πιο ευρύχωρος από τους προηγούμενους ή τουλάχιστον έτσι δείχνει γιατί είναι πολύ σωστά διακοσμημένος. Ένας γωνιακός καναπές έχει τοποθετηθεί στο βάθος του, μια βιβλιοθήκη στην οποία υπάρχει και τηλεόραση και ένα τζάκι με μια κουνιστή πολυθρόνα δίπλα του. Φαντάζεστε πόσο ζεστό θα είναι αυτό το δωμάτιο το χειμώνα;

Σε ένα στενό δωμάτιο μπορεί να χωρέσει ακόμα και ένας γωνιακός καναπές.

Αν ο χώρος σας είναι λίγο πιο μεγάλος μπορείτε να χωρέσετε σε αυτόν και γραφείο και έναν καναπέ για να χαλαρώνετε.

 

Μερικές φορές σε έναν μικρό χώρο μπορεί να χωρέσουν πολύ περισσότερα πράγματα από ότι νομίζετε.

Σε ένα δωμάτιο που είναι πολύ στενό για να τοποθετηθούν δύο καναπέδες -ο ένας απέναντι στον άλλον- μπορεί να τοποθετηθεί ένας καναπές και ένα παγκάκι με αποθηκευτικούς χώρους από κάτω (σαν αυτό της φωτογραφίας) απέναντι.

Σκεφτείτε λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα.

Αν χρειάζεστε οπωσδήποτε γραφείο στο σπίτι τότε σίγουρα ένα στενό δωμάτιο μπορεί να γίνει το τέλειο γραφείο για 2.

Κάντε το στενό σας δωμάτιο, γραφείο.

Αν ο χώρος σας είναι λίγο πιο μεγάλος αλλά στενός τότε ίσως μπορείτε να χωρέσετε και έναν καναπέ και ένα γραφείο σε αυτόν. Φυσικά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο κατακόρυφα βάζοντας ράφια παντού περιμετρικά.

Με λίγη καλή θέληση όλα χωράνε ακόμα και στον πιο στενό χώρο.

Αν ο διάδρομός σας είναι πολύ στενός μπορείτε να βάλετε σε αυτόν μια μακρόστενη παπουτσοθήκη. Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, λύσεις υπάρχουν και είναι και πολύ λειτουργικές.

 

Μια μακρόστενη παπουτσοθήκη είναι ό,τι χρειάζεται το χολ σας.

Ένα τραπεζάκι που πέφτει όταν δεν χρησιμοποιείται είναι ό,τι χρειάζεστε σε μια στενή κουζίνα. Τα μικρά ξύλινα σκαμπό στη συγκεκριμένη κουζίνα μπαίνουν κάτω από το τραπεζάκι και έτσι δεν πιάνουν καθόλου χώρο.

Μην ξεχνάτε τα «έξυπνα» έπιπλα.

Σε ένα μακρόστενο μπάνιο εκμεταλλευτείτε τον χώρο κατακόρυφα. Βάλτε έναν καθρέφτη για να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος και χρησιμοποιήστε μακρόστενα έπιπλα για αποθήκευση. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο.

Μην ξεχνάτε να εκμεταλλεύεστε τον χώρο κατακόρυφα.

Πηγή φωτογραφιών: apartmenttherapy.com

 

Πηγή